4. elokuuta 2012

Afrikkalaisia ja jotain uutta.

Keksin toissailtana mitä tekisin niistä virkatuista arfikkalaisista neliöistä.
Se jääköön myöhemmäksi mitä siitä tulepi.
Kaulaliinaa tai edes tuubihuivialiinaa noista palasista rupea vielä tekemään, ehkä seuraavista.

Olen myös jo tutkaillut tuota uutta virkkauskirjaa, siellä on kaikenlaisia hienouksia.
Odotan innolla minkälaisisia monstereita ja muotopuolia onnistun niistä virkkaamaan!

" Edie Eckman on yhdysvaltalainen käsityönopettaja ja tunnettu neule- ja virkkuumallien suunnittelija. Hän on julkaissut useita käsityökirjoja.


Virkatuista paloista kootut peitot ja koristetyynyt ovat käsityöklassikoita, jotka ovat tehneet uuden tulemisen. Isoäitien hurmaavat palavirkkuutyöt ovat taas huippumuodikkaita. Mutta virkattujen palojen ei suinkaan tarvitse olla vain neliöitä. 
Villiä virkkausta -kirja opettaa aivan uuden tavan ajatella palavirkkauksen mahdollisuuksia. Ympyrät, kolmiot, monikulmiot, tähdet ja monet muut kuviot tarjoavat rajattomia soveltamismahdollisuuksia. 
Leikittele erilaisilla langoilla, väreillä ja muodoilla. Kokoa palasista trendikkäitä vaatekappaleita, hurmaavia laukkuja tai taidokkaita kodintekstiilejä. Kirjan 144 mallia tarjoavat käsityöharrastajalle pohjattoman inspiraation lähteen.
Kaikkien aikojen hauskin, luovin ja koukuttavin virkkauskirja. "

Tällä hetkellä voin suositella tuota kirjaa.
Kirjassa kerrotaan kaikki symbolit virkkauskaavioihin, virkkauksen perussilmukat, ongelmista ja niiden ratkaisuista (kupristuminen ja poimuilu), yhdistämistä ja erilaisia aloituksia.

Olen iloinen että kirjassa on sanoin kerrottua mitä pitää tehdä, itse en nimeltään ymmärtäisi noista kaavioista yhtään mitään. Ehkä niitäkin voisi joskus opetella?

Kirjassa on tosiaan 144 erilaista mallia aina neliöistä ympyröihin ja kolmioihin.
Itse varmaan onnistun tekemään, noh - en ainakaan kaikkia 144.
Ja pakko myöntää joukossa olevan myös sellaisia malleja joita en ymmärrä, mistä en innostu tai mitkä eivät ole minusta edes sorjia.
Lupaan että tulen vuodattamaan verta, hikeä ja kyyneleitä tämän kirjan kanssa.
tai enempikin noiden ohjeiden kanssa.
Lupaan ja vannon ettei mikään ohje mene ensimmäisellä kerralla oikein, ehkä neljännellä kerralla - ei edes se yksinkertaisin.

- SariEi kommentteja :

Lähetä kommentti