16. helmikuuta 2013

hei me muutetaan!

Maanantaina kirjoitetaan sopimus.
Jee!

Pakkaaminenkin on aloitettu, alkaa vain 23neliön luukussa tila loppumaan kesken kun on paikkoja tyhjennetty. On pussia ja nyyttiä, paperikassia ja laatikko.
Laatikoita emo tuo tullessaan lisää.

Liinavaatekaappi on tyhjä, kirjahyllykin 95%
Vessan peilikaappi 98%
Valkoinen lipasto  on työn alla. Tilpehöörilaatikko muuttakoot sellaisenaan, mutta muut laatikot siitä olisi tarkoitus saada tyhjäksi.
Ruokapöydästäkin on irroitettu jalat.

Olisi tarkoitus että saisin tuon lipaston tyhjäksi ennen maanantaita.
Maanantaina olisi toiveena emon saapuessa kyläilemaan lauantaina, että saisimme 
* Jiin sekä minun valkoiset lipastot muutettu
* Ruokapöytä
* Jiin dvd-hylly
* paaaljon pusseja ja nyyttejä.

Myös tuleviin laatikoihin pääsisi vihdoin pakkaamaan astioita, niitäkin olisi kiva saada jo maanantaina liikenteeseen. Mutta pitää katsella miten se emo malttaa muutella meitä.

Torstaina sitten tulisi eräs kaveri auttamaan muutossa, tämän relluun ei vaan mahdu huonekaluja joten JOS maanantaina saataisiin jo astioita muutettuja - voisi tiistaina sekä keskiviikkona kasailla taas torstaille uutta kuormaa tyhjennettyihin laatikoihin.
Ja ainahan sitä pienen matkan pystyy kintuin kiikuttamaan, ei kuitenkaan painavia astialaatikoita.

Muuttopaniikki!

- sari

6 kommenttia :

 1. - HappyHappyJoyJoy! Oon niin ilonen teitin puolesta, honey :D

  VastaaPoista
 2. Please, kertoisitko jatkossa P A L J O N (!!!) lähihoitajan opinnoistasi?!? Koska itse olen hakemassa koulutukseen nyt kevään yhteishaussa, ja tahtoisin hirveän paljon tietää miten muut on kokeneet tuon koulutuksen? Mikä siinä on "pahinta" ja mikä parasta? Millaisia päivät on, siis siinä vaiheessa kun ollaan koululla vasta, onko jotain 8-14, 8-16, kuinka pitkiä siis? Onko teillä pakolliset liikuntatunnit? Mulla on jäänyt joku trauma koulun liikkatunneista.. :( Sitten noista työharjoitteluista, ne on siis 6 viikon jaksoja kai..? Missä kaikissa paikoissa pitää olla, sairaalan vuodeosastollako, lasten päiväkodissa ja sitten.. niin, vanhusten hoivakodissako? KUinka opiskelijaan on noissa paikoissa suhtauduttu? Mihin linjaan olet itse erikoistumassa? Oliko matikka vaikeaa teillä? Siitäkin on mulla pahat muistot koulusta.. ;) Mites oppikirjat, pitääkö ne ostaa ite? Huh, tulee kallis lasku? No joo kuten sanottu, olis ihanaa jos viitsittai jaksat vastata, tsemppiä opinnoissa!! T: lh wannabe

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. moikka! olet varmaan tulossa suoraan peruskoulusta, jos näin on niin liikunta kuuluu opintoihin. Itsellä on yksi tutkinto jo takana, sekä alan työkokemusta ennen kuin hain kouluun tammikuuksi 2011.
   Itse tykkään opinnoista. Ne alkavat n.puolen vuoden opinnoilla+harjoittelu (joo, 6viikkoa) Kasvun tukeminen-osuudella, joka tehdään siis lasten parissa. Paikoista kiinni, mutta itse tein alle 3vuotiaiden parissa. Sitten on hoito- ja huolenpito- osuus (n.1v), jonka sijoitus on yleensä vanhusten hoivalla - näissä opinnoissa opiskellaan vähän jo erilaisia sairauksia sekä paljon anatomiaa. Sitten on kuntoutuksen osuus (n.puolivuotta), jonka itse tein kehitysvammaisten parissa - kaipa noita harjoittelupaikkoja on muunkinlaisia. Viimeinen vuosi on sitten koulutusohjelma, jonne haetaan. Tähän vaikuttaa mihin pääsee se, että mitä alkaa ja onko tunkua - arvosanojen perusteella. Itsellä on Sairaanhoito - ja huolenpidon osuus, jossa on kaksi kuuden viikon osuutta. Ensimmäisen tein sairaalan kirurgisella vuodeosastolla, toisen muistisairaitten parissa. Koulutusohjelmassa ensimmäisessä harjoittelussa ei ole näyttöä, viimeisessä on viikon. Perusopintojen harjoittelussa on vain 3päivän näyttö.
   Opiskelijoihin suhtautuminen on ihan paikasta kiinni, en rupea yleistämään.

   Myös matikka kuuluu perusopintoihin, joita en itse käynyt. Hoito- ja huolenpidossa sitten on jokusen verran lääkelaskuja jotka pitää läpäistä ennen harjoitteluun lähtemistä - samoin anatomiat ainankin meidän koulussa.

   Opintokirjat maksetaan itse, ja kyllä se on kallista lystiä. Siksi onkin hyvä varautua ennen sitä kysymään tuttavilta vanhoja koulun alettua - myös oppilaitosten ilmoitustauluilla myydään vanhoja.

   Kysele vielä jos on jotakin :)

   - Sari

   Poista
 3. Kiitos paljon vastauksista!! Auttoi rutkasti. Olen menossa yo-pohjaiselle linjalle, J*O*S siis pääsen. ;) Pääsykoe jännittää, tietysti. :( -Eli yo-pohjaisella linjallako ei ole liikuntaa? Periaatteessa mulla ei ole mitään liikuntaa vastaan, jos se on sellaista kuin nykyisin kouluissa kuulemma jo onkin: saa itse aika pitkälle valita lajeja ja kokeilla. Eli ei enää sitä pakkopulla-koripalloa yms. :) Yo-linja on kuulemma 2 vuotta kestoltaan.

  Täytyy varmaan alkaa vähän jo pistää rahaa "sukan varteen", että jos niitä oppikirjoja pitää itse maksella. Vaikka en pääsisikään kouluun, niin ei rahan säästämisestä koskaan haittaakaan ole.

  Kiitos tosiaan näistä vastauksistasi, kun näit vaivaa. JOS jaksat/viitsit niin kerro tosiaan blogipostauksissasikin opinnoista ja sitten valmistuttuasi sijoittumisesta työeloon.. ja millaista se on.. Pistin blogisi tilatuksi tuolla blogilistalla! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä sitten noista YO-pohjaisista, kai sielläkin on joku lukioliikunta? tms :)

   Poista
 4. Oi, onnea ja voimia muuttoon! =)

  VastaaPoista