18. kesäkuuta 2013

Kiillotusta, raivausta.

Voiko olla mitään ihanampaa, kuin ulkona narulla kuivatetut lakanat.

Jii kävi varaas iltapäiväksi pyykkivuoroja ja muistuttelin, ettei kuivaushuonetta tarvinut varata tällä erää,  olin itse henkilökohtaisesti vain niin onnellinen, kun pääsin pistämää ensimmäistä kertaa Kotkassa asuessani pyykkiä pihalle kuivamaan. Ei ole ollut mikään hellemäinen keli, mutta tuuli on vähän navakammin puhallellut pihalla - loistava pyykkäyskeli siis
Saa nähdä milloin pistän sinne vaatepyykkiä kuivamaan (ne toin tälläkin kertaa sisään telineeseen ja riippujuttuihin kuivamaan), mutta lakanoiden suhteen ulkona kuivatus on silkkaa rakkautta.
Niihin tulee oma tuoksu ja tuntuvatkin erilaiselta.
Sitten jos huomenna vielä ehdin mankeloimaan ne suoraksi.

Rullasin myös kämpän kaikki matot kylppäriin ja pistin imurin laulamaan.
pieni varpunen-blogissa oli vähän puhetta tuosta siisteydestä ja sisustelusta.
Myönnän olevani sottapytty, kuitenkin hurjasti siivoilija ja puksailija.

Kuten tänäänkin on kaaos havaittavissa makuuhuoneessa.
Tämän luo jo pyykkiteline, joka on väliaikaisesti makuukamarissa kun olohuoneen lattia kuivaa, sekä Jii tulee pelaamasta jolloin voidaan "räpsyttää" olohuoneen matot.
Keittiöjakkara taitaa olla vain siirtynyt eteisestä tuohon, ehkä vähän myös karussa makkarissa.
Mutta kaikki loppu onkin tätä minun käsitöiden aiheuttamaa kaaosta.
Kellon kanssa samassa tornissa on laatikollisia lankoja, korillisia pääteltäviä ja korillisia pieniä lankoja, pusseissa puolestaan on KYH:it.
Pöydällä on sitten purkkia purnukkaa, on hakaneulalle ja kumilenkeille, löytyy koukkuu sekä puikkoo. Myäs vasemmalla jalkalampun vieressä on isompi kori jossa on isompia keriä ja tämän päällä pienempi kori, jossa taitaa olla minimaalisia keriä.
Löytyy myös cd-soitinta, metsämansikkalikööriä, tyhjiä kahvipusseja, Petya ja tarkkana ken löytää tiaran, niin sen alla on kasa lehtiöitä, ohjeita ja lehtiä.
Valkiassa muovipussissa on vanua, tai täytettä.
Ehkä tuokin kaaos tuosta joku päivä hälvenee - jos ei muuten niin KYH-töiden myötä sekä pyykit.
;D


Myös mökillä vietetyn pätkäviikon "tuliaisena" toin sinne joskus muinoin ostamani WC-kyltin.
Paskahuussi on enään nykyään vissiin pelkkä rauhoitettu kohde "nurkan takana" sekä tuo oli aina talven jäljiltä maassa - päätös oli sitten tuoda se tänne, kun ei siellä sitä kukaan ikinä nostanut itseäni lukuunottamatta ylös ja laittanut paikoilleen.
Kivasti vähän ruostunutkin jo.
Siivouksen ohella vähän siis leikitty "sisustajaa".

Ostin muinoin tämän räsymaton S-marketista, en muista paljonko maksoi ja emokin tuolloin vähän ihmettelin kun menin moisen ostoksen tekemään. "olisihan hänelläkin ollut".
Matotkin tuntuvat jotenkin erilaisilta, kun on imuroinut ja pessyt lattiat.
Hassua.
Ehkä korvien välissä vikaa vain.


Toinen mikä mökille ostamani ja sieltä Jiin kanssa tuotu, oli tämä siellä syrjinnän ja haukunnan kohteeksi joutunut "bambuinen rullaverho". Heti asennuksen jälkeen tämä sai hurjasti kehua toiminnastaan ja onnistumisestaan, mökillä pelkästään halveksivia katseita ja mollaavia sanoja.


Pieni varpunen-blogissa Helmi sanoi, että ei välitä minkä lakanan kaapista ottaa sänkyynsä.
Meillä se on vähän sama oikeastaan, paitsi nyt kesällä flaneliset ovat jääneet kaapin perukoille.
Taisivat peitotkin tänään vihdoin piiloutua kaappiin.

Aiemmin tuossa toukokuussa taisin mainita teille orkidean kukkavarsista ja miten tämä oli innostunut uudesta asunnosta, niin että hipshei!
Tänään sitten kuvasin vihdoin orkidean, kun eilen tajusin yhden nupun jo puhjenneen.
Huomenna saatte nähdä mikä meno sillä nyt siis on!

- Sari

ps. tosiaan sain siivottua ihan mukavasti ja jo se, että pesin lattiat on ruksi seinään-arvoista!
Sitten siihen päälle kun lisätään vielä kaksi kuormallista pyykkiä, niin avot - onneksi ei kädet eikä jalat riittänyt enään tiskaamiseen.

1 kommentti :

  1. Mun kaikki lakanat on "rakkaudella valittuja" :D Mulla oli joskus pari vuotta takaperin vaihe "lakanoiden pitää olla...", joten vanhat ja synkät lähti pois, samoin yksittäiset ja epämiellyttävän tuntuset :D Jäljelle jäi räiskyviä raitalakanoita, raikkaita kukkalakanoita ja kirkkaita elukoita :D

    Ihan ekana kyytiä sai aluslakana (tummalila muistaakseni), jota ihhosin ylikaiken! Siinä näky hilse, iho, spe... spesiaalit hiukset ja kaikki mahdollinen mitä kehosta irti lähtee.

    VastaaPoista