27. lokakuuta 2013

Kool-aidit pärskähti.

Sain syyskuussani SNYyltäni välimuistamisena kolme Kool-Aid pussukkaa. Olin aiemmin nähnyt noiden käyttöä erilaisissa blogeissa, mutta itse olin henkilökohtaisesti neitsyn niiden käytössä. 
Monta päivää on ollut ajatus siitä, että pitäisi kokeilla niitä (sainhan SNYyltäni myös valkoista nallea, joka oli oiva kohde) ja eilen sitten sain asian suhteen itseä niskasta kiinni.
Googlettelin ohjeita, (suosittelen teillekin jos asia kiinnostaa) ja rupesin hommiin.

Koolaus on paljon nopeampi homma, kuin mitä aiemmin elintarvikevärillä porisuttelin kattilassa. Paljon nopeasti. Siksi en tiedä sainko tästä niin paljon "mielihyvää" tekovaiheessa, mutta värit puolestaan ovat paljon kirkkaammat ajoittain kuin elintarvikevärin kanssa tulleessa.

Tietysti myös miettii, että paljon parempi tulos olisi vielä syntynyt jos olisi pusseja ollut enemmän - tasainen väritys. Tämä tulos kyllä miellyttää! Tuo vaalea keltainen kyllä oli ainoa pettymys, kun ei tehnytkään niin vahvaa väriä kuin olisin toivonut. Tällein jälkeenpäin alan hyväksymään.


Vihreä oli lemon-lime
Tumma keltainen oli pina pineapple
Vaaleampi keltainen oli Lemonade

Oletko sinä kokeillut Koolausta jo?

ps. tervetuloa te lukuisat uudet lukijat!

11 kommenttia :

 1. Hahiih, löysin blogiisi vasta tänään facebookin välityksellä.

  Ja kiitos muistutuksesta minijämävyyhtejä on ollut tarkoitus kattilaan koolaidien kanssa upottaa jo hetki. Josko vaikka tänään olisi se päivä.... :)

  VastaaPoista
 2. No mukava kuitenkin että löysit tänne :--) Pistä vaan värit viuhumaan, pieni sunnuntain puuha :D

  VastaaPoista
 3. Ihanat värit, odotellen mitä tuosta saat aikaan. :)

  VastaaPoista
 4. Onpa mukava, että värit ja Nalle pääsi käyttöön. Kivan värinen lopputulos :)

  -Sny 9

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Katsotaan mitä herkullista tuosta syntyy ;)

   Poista
 5. Jään odottelemaan mitä tästä syntyy :) ihanat värit!

  VastaaPoista
 6. Tulin vastavierailulle! Onpa pirteitä värejä, mahtavaa! En ole itse vielä uskaltanut koittaa Kool-aideja, mutta kerran eräällä kurssilla pääsin koettamaan kasvivärjäystä ja se oli mukavaa! Ei vaan kyllä oikein pieneen kerrostalokeittiöön sopivaa puuhaa :D

  VastaaPoista
 7. Ihanat värit! :) itse olen vasta haaveillut värjäämisestä, mutta näitä herkkuja katsellessa alkaa tehdä mieli kokeilla.

  VastaaPoista