26. lokakuuta 2013

Rakas Joulupukki.

On taas se aika vuodesta, kun kiltit lapset alkavat suunnittelemaan Korvatunturille kirjeen lähettämistä - tai kuten itse lapsuudessa, jättää kirje rappurallin alle tonttua odottamaan.

Itsellä ei ole ollut moneen moneen vuoteen mitään ideaa mitä tahtoisin joululahjaksi, jos sitä on minulta kyselty. Useinmiten ei ole kysytty, joten eipä silloin ole ollutkaan mitään mielessä.
Nyt kuitenkin jos näitä joulupukin pieniä apulaisia täällä blogiani lukee, säästyisin paperin lähettämiseltä tai naapureiden viemistä jännän äärelle rappurallin alla pilkottavista lapuista.
Saahan laskujakin nykyään sähköisenä.. Onkohan joulupukilla sähköpostia?

Mitä sitten ollut mielessä? Olihan itsellä tuossa sivuissa jossain välissä ostoslista, mitkä tahtoisin joskus ostaa kun sellaisia eteen tulee tai budjetti antaa myöten.

Lankakone.. Keräkoneesta puhutaan naamakirjan neulonta ryhmässä.
kuva Cats-Rockin-Crochet Fibre Artist - blogista

Näitä olen kohdannut joissakin blogeissa jo kapteenin aikana, en silloin ole niihin sen suurempaa mielenkiintoa osoittanut. Nykyään lankakekoja kun tutkailee tulee vastaan epämääräisiä nyyttejä ja keriä, mitkä olisi kiva saada siistin näköisiksi.
Sekä kun sain Snyyltani tämän taikapallot olisin myös kaivannut tätä vehjettä, minusta tämän tuottamat kerät ovat todella kauniita verrattuna niihin "tavallisin" palleroihin jotka kierii sitten neuloessa ympäri asuntoa jos niitä ei ole lukinnut johonkin rasiaan.

Kuva Lankamaailman sivuilta.

Myös hiilikuitupuikot ovat olleet monessa paikkaa puheena, niin tietysti sitä itsekin tahtoisi kokeilla. Lankamaailmassa näitä olisi ollut myynnissä, en kuitenkaan ostanut koska langat olivat tärkeämmät sillä hetkellä (niitähän pitää hipsuttaa, nuuhkuttaa, nunnuttaa ennenkuin ostopäätös tehdään - puikkoja ei), eikä lankojen lisäksi aseteltu budjetti antanut silloin myöten.
Näitä on kehuttu monessa blogissa mm. keveyden puolesta, näissä kuitenkin on sellainen vanha metallinen kilinä mitkä itsellä katosi siirtyessäni puisiin puikkoihin.
Mutta jos pystyy yhdistään puisten puikkojen keveyden ja metallisten kilinen, jees pliis!


--

Nyt vähän jos tilauksien kilkutusta! Mitä teillä neulotaan/virkataan/ommellaan tällä hetkellä?

10 kommenttia :

 1. Mie teen halloweensukkia :D siis perusraitasukkaa kaverille, jolla on synttärit ens viikolla.

  Toi kerijä on kyl hiton kätevä kapistus! tykkään! Eikä se ebayssa ees ollut ylitsepääsemättömän kallis, niinkun täällä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sieltä sen bongasinkin, kun eka kuolasin sen youtuben videossa :D

   Poista
 2. Mä tiedän jo oman joululahjan. Hankin itselleni ja tyttärelleni matkan Tallinnaan joulun jälkeen heti :) Sieltä voinkin ostaa sitten ihania uusia kenkiä, lankoja, ompelutarvikkeita...

  VastaaPoista
 3. Uuden huivin alotin aamulla, vaikka kesken on yks toinen huivi, kolme villatakkia, villapaita ja kolmet sukat. Ainakin. Että semmonen meininki täällä... :)

  VastaaPoista
 4. Eilen loin silmukat uuteen 'kääriytymisvillatakkiin' (sellaiset liehuvat etuosat), toivottavasti tulee niin siisti, että voi pitää töissäkin.

  VastaaPoista
 5. Toi kerijä on kyllä ihana kapistus. Viihdit saa näppärästi kerälle ja raita ym kuviolanka kerät saa näppärästi "puolitettua". Kun tykkään neuloa kahta sukkaa samaan aikaan, niin ei tarvitse ostaa kahta kerää samaa kuviolankaa.

  VastaaPoista
 6. mä oon kerran kirpparilta löytänyt semmoisen kerijän 50sentillä :) mut harvoinpa sillä tulee tehtyä

  VastaaPoista