2. marraskuuta 2013

Jai.

Sain syyskuun puolessavälissä rillit sen seurauksena, kun kävin neuleseurani kanssa vain viikkoa aiemmin Kouvolassa Veturissa seikkailemassa. Tuolloin oli kauppakeskuksen 1v syntymäpäivät, jonne oikeastaan vahingossa eksyttiin, ja specsaversilla oli jonkinlainen näöntarkistushökötys siinä ilmaiseksi käytössä - olihan se tietysti pakko kokeilla.
Surukseni silloin kerrottiin, että pitäisi varata näöntarkistukseen aika koska hajataittoa oli havaittavissa.

Sain sitten jo seuraavaksi maananataiksi ajan (kun perjantai oli päivä jolloin olimme veturissa) ja jo lopulla viikkoa sain rillit silmille. Veturissa olin saanut sellaisen käsityksen, että tarvitsisi laseja pelkästään käsitöihin, pleikkarilla pelaamiseen, lukemiseen ja koneella olemiseen yms. muuhun lähityöskentelyyn.
Täällä Kotkassa sitten selvisi, että tarvitsen rillit ihan kokoaikaiseen käyttöön. Se hieman musersi pientä mieltä silloin, mutta nykyään on kyllä ihan kiva nähdä.

En ole kuitenkaan mikään myyrä (jotka eivät sokeita vaan todella huonolla näöllä siunattuja), vaan selviän esimerkiksi ihan ok ilman laseja jos sellaisia hetkiä tulee. Esim. saunareissulla jätän rillit tupaan, joskus saatan televisiota katsoessa olla ilman rillejä ja joskus saattavat jopa unohtua makkariin aamulla. Joskus testailenkin liikenteessä ollessa näköä ilman rillejä ja niiden kanssa, viimeksi eilen syynäilin Kappahlin mainoksia kauppakeskuksemme seinällä. Erotin kyllä ilman rillejä mitä niissä lukee, paljon sai toppahaalareista eilen alennusta - kuitenkin silmälasien kanssa tekstit kirjastui hetkessä.

Joskus on myös päiviä jolloin vihaan näitä ylitse kaiken. Ensinnäkin nämä ovat varmasti kirottuja, kun eivät millään tohdi pysyä puhtaana. Sitten kun kuivailen näitä pesun jäljiltä ovat saman näköiset taas, sotasuunnitelmani onkin aina pesun jälkeen jättää johonkin "valumaan" ja kuivamaan ihan rauhassa.
Toisekseen pitäisi käydä säädättämässä ja muotoilemassa näitä vähän. Sangat painaat välillä kalloa ikävästi (tai sitten pää on turvoksissa kusesta), sekä nenälle jää painaumat (mikä taitaa jäädä vähän jos kaikista rilleistä?)

Hyvästit siristelyt, päänsäryt ja sumeat tekstit.

Lämpöisesti suosittelen kyllä tarkistuttamassa näkönsä!

8 kommenttia :

 1. Juu, mun pitäis mennä näöntarkastukseen tai sitten kirjoissa on vaan tekstit pienennetty.

  VastaaPoista
 2. Kohtasin tuon likastumisongelman kun aloin käyttämään lukulaseja. Mutta meidän rillipäiden on helppo kirkastaa maailmankuvaa Instrusta saatavalla puhdistupaketilla (alle 10€). Siinä on riitoisa suihke ja rätti. Laseihin ei jää viiruja eikä pölyhippusia. Mukana tulee myös pieni ruuvari jolla löystyneet ruuvit saa näppärästi kiristettyä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. miulla on liinoja ja sitten suihketta, mutta ei ne tunnu auttavan ;<

   Poista
 3. Minä oon näköni kanssa aikamoinen myyrä (molemmat silmät lähemmäs -5), mutta oon käyttänyt piilareita jo lähemmäs 8 vuotta, joten moni ei varmaan ees tiedä/muista että minulla on huono näkö.

  Hyvin sopii sinulle tuo sankamalli, itsekin oon joskus haaveillut samantapaisista :) Myös punaiset sangat vois olla aika kivat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie en osaisi varmaan piilareita käyttää, siksi ajattelin tutustua tähän "näkemiseen" jälleen uudelleen lasien kautta :) Mallailin pitkän aikaa millaiset lasit haluan, minulla oli tarkkoja asioita joista en luopunut - yksi oli juuri tämä musta malli. Plus tahdoin nähdä lasien takaa, joten sangat piti olla ohut ja linssien isot :) Miesten mallistosta nämä lopulta löytyivät :)

   Poista
 4. Bongasinko oikein noista pikkukuvista, että ois korut päässy käyttöön? ;)
  Niin ja hyvin sopii nuo lasit sulle! :)

  -Sny 9

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä maar, oikein bongattu! Tai jos tarkkoja ollaan niin toinen tällä hetkellä, kun vasemmassa korvassa on venytys ja syistä jos monista en ole saanut aikaiseksi mennä ottamaan toisia korvareikiä :)
   Tohti kyllä olevaan aika painava! :DD

   Poista