9. marraskuuta 2013

Lämpöä viluiselle.

Olen jo pitkään halunnut tehdä itselleni villatakin, neuletakin tai jotain sellaista. Onhan netissä pullollaan kaikenlaisia ohjeita, milloin on palmikkoa tai kirjoneuletta - ei siis sellaista mitä haluaisin omaltani. Tavallinen ilman mitään hifistelyä, se kelpaisi. Keskiviikkona tyhjensin taas kirjastoa useamman kirjan ja muutaman lehden verran, selailun tuotoksena siellä vilahti muutama mielenkiintoinen juttu.


Hihahuivi, vähän jotain erilaisempaa
Ihana, erilaisempi neuletakki Rose Mohairista.
 Rakastuin heti kättelyssä tuohon violettiin Rose Mohairin villaneuleeseen, vaikka se ei olekkaan sellaisen mitä olen alunperin ajatellut tekeväni. "Onhan minulla nyt Rose Mohairia laatikollinen!" tokaisin ja lähdin tonkimaan. Tuohon isoimpaan kokoon menisi 700g ja väriä jota haluaisin en omista kuin 100g - mokoma.
Ja mitä lankaa on varastossa eniten, sitäkin puuttuu jokunen satanen - äsh. Sitten rupesinkin tutkimaan uusia keriä jotka tässä vastikään tulivat, niissä on vähemmän mohairia kuin kerissä jotka omistan jo!
Eli valkoinenkaan ei tule kuuloon, kun kerätkin tuntuvat erilaisilta. Joten taisinpa säästyä tältäkin vaivalta.


Sitten se tuli. Tavallinen, pappamainen perus pliisu ja tylsä villatakki. Voi rakkaus! Olen onnellinen.


9 kommenttia :

 1. Hyvä valinta. Tätä neitiä myös eniten miellyttää se perus pappamainen pliisu villatakki, tosin en oo ihan vielä itselleni täydellistä ohjetta löytänyt vaikka etsintäoperaatio on ollut käynnissä jo jonkun aikaa. Kivaa lauantaita sinne!

  VastaaPoista
 2. Odotan innolla valmista Inkaa ;)

  -Sny 9

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. toinen on peukaloa vailla toista menee jo varressa :D

   Poista
 3. Mä kans etsin sitä täydellistä mallia omaan villatakkiin. Ranglanhihaisen haluaisin ja just ihan perus mallin. Sitten tulee tietenkin sama ongelma, että mikä lanka :D mulla ei ole oikein mitään niin suurta määrää, joten lankaostoksille tai sitten jämälanka raitaa :) sitten se itse toteutus.... motivaatiota täytyy tankata monen silmukan verran enemmän, kun villasukkaan. (Tulihan romaani kommentti)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Romaanit ovat välillä mukavia luettavaa :) Se voi olla etten lähde mohairia hankkimaan vaan teen sitten vaikka pienemmän version jollekin, tuo isompi on onneksi 7veljeksestä joten sen hamstraus ei tunnu niin kamalalta ajatukselta - ainahan robbarissa on välillä tarjouksia siihen :D
   Siihen mennessä kun langat on kasassa on varmaan jo motivaatiota, ehkä :D

   Poista
 4. Minä en oo löytänyt mieleistäni mallia. Oma maku poikkeaa niin suuresti tarjonnasta. Mutta ryhdyin sitten tekemään itse vapaasti virkaten, neuloen ja paloja yhdistellen. Otin inspiraation etsystä löytämästäni kuvasta. Aikaa menee ennenkuin työ valmistuu. Nytkin pitäisi vähän purkaa taas välillä, kun huomasin tehneeni hölmön ratkaisun yhdessä kohtaa. Sinnikkäästi vaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No vapaasti kun tekee, niin tulee niin uniikki ettei toisella samanlaista ole :)

   Poista
 5. Mikäs siinä muuten on että useista miesten malleista voi saada paremman inspiraation jopa kuin varsinaisesti itselle tarkoitutetuista? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koska miestenomat ei ole sellaisia ylitse rönsyleviä pimpuloita ja muita pintakuvioita.. tai ehkä se on se malli, leikkaus tai värien valinta :D

   Poista