8. marraskuuta 2013

Pimpulat kasaan!

Neulepiiri kokoontui jälleen! KK tuli jälleen luokseni, hän pääsi silittelemään kangaskuvaansa ja opetti samalla minulle lankapimpuloiden tekemisen jälleen. Osaamisen verestämistä, ruostuneiden taitojen kohennusta. Onhan noita tosiaan jossain alakoulussa joskus pyöritelty, mutta kummasti näin joulun alla alkoi tehdä mieli näitä.
KK opetti kun kerroin etten nyt muista millään miten ne syntyvät. Hän saapuikin ison pahvin kanssa ja minä kaivoin lasit muoteiksi. Pääsipäs shottilasit käyttöön!


Välillä vähän hassulteltiin, mutta kyllä näistä pimpuloita syntyi! Ja vielä syntyy, KK jätti pahvin tänne >:)

Oletko sinä tehnyt näitä pimpuloita joskus?

15 kommenttia :

 1. Olen tehnyt aina noin, en omista "tupsukonetta" :) ihana hyvän mielen bloggaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä sitä tupsukoneella, kun kuitenkin pahvia tulee joka talouteen aina joskus :D Ja miksei sitä voisi käyttää kartonkiakin vaikka keittiöstä tulevista :)
   Kiva kuulla :)

   Poista
 2. Joo, ala-asteella mäkin muistan ekan kerran tehneeni! :) Jostain bongasin yhen helppaavan neuvon, eli noi rinkulat voi kyllä halkasta auki yhestä kohtaa, (ei siis tartte tökkiä keskustaa irti, vaan leikkaa vaan halki toiselta reunalta ja sit keskusta -ennyosaaselittää) ei vaikuttanu lopputulokseen, mutta langan kieputtaminen ympärille helpottui! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin muistan että on ollut jonkun muunkilainen tapa tehdä näitä, en vaan kuollakseni muista mikä :D Näitä tapoja on yhtä monta, kuin tekijöitäkin ;)

   Poista
 3. Mäkin oon tehnyt näitä alaasteella! Pitääpä joku päivä kokeilla osaako sitä vielä! :)

  VastaaPoista
 4. Olen tehnyt. Nuo pallot on ihania! joskus olen jämälangoista kaavaillut jotain suurempaa työtä yhdistettynä näihin palloihin.

  VastaaPoista
 5. Uusi lukija hyppäsi mukaan. Kiva blogi.

  VastaaPoista
 6. Viikolla justiin tein uuten uutukaiseen pipooni tupsun. Tein sen tuolla Minna S:n mainitsemalla konstilla. Leikkasin tuon rinkulan pahvit yhdestä kohtaa halki ja pujotin lankaa sen kautta, niin ei tarvinnut keriä lankaa pienemmälle pallolle, että saisi sen reiästä läpi. :)

  VastaaPoista
 7. oli oikein mukava iltama, lisää pitää piakkoin sitten järjestellä :) ja kerran kun se pahvikin on siel, jos viel sie oot yhtää sitä jättäny, niin vois tehä muutamat pampulat lisää <3 plus täytyy kamera tälläkertaa ottaa mukaan, etten tolla kännykällä ottele kuvasia vain hehe.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se melkein kaikki tuossa vielä on mitä jäikin, sen onnettoman tähden yritin tehdä :)

   Poista
 8. Olenkin pitkään miettinyt että luonnistuuko se tupsujen teko ulkomuistista. Joskus ala- tai yläaste ikäisenä niitä olen niitä viimeksi tehnyt. Voisi jopa tehdä jonkun ihana tupsupipon. :)

  VastaaPoista