8. tammikuuta 2014

Kyllä kevät saapuu.

Vaikka nyt onkin perjantaista lähtien luvattu pakkasia, lumipeitteitä ja vyöryviä asioita - olen minä jo nokan kääntänyt kevättä kohti ja lasken öitäni jo milloin aurinko rupeaa korventamaan parvekkeelle.
Mitä lähemmäksi kevättä kuljetaan alkaa minun peukaloni vihertämään ja siemenpussien hiplaus alkaa.

Monet tämän kevään multiin pääsevistä siemenistä pääsevät "hommiin" vasta kun pakkaset ovat saapuneet ja olleetkin jo jonkin aikaa (toivottavasti). Maalis-/huhtikuussa ja suorakylvönä reippaasti toukokuussa.
Olin kuitenkin rohkea yhden asian suhteen.

Nimeltään chilin siemenet menivät eilen multaan! Pari päivää tätä ennen oli jo tuuminut ostaa kylvömultaan, sitten tuli loppiainen joka sotki suunnitelmat. Mullan löytyessä alkoikin sitten pieni pähkäily siitä, mihin ne siemenet mullan sekaan lykkään.
 Kukkaruukut tuntui liian isoilta ja syviltä. "Eihän ne ole siinä kuin hetken."
Lihasuikalepaketti kuitenkin löytyi ja tämä sopi minulle oikein hyvin! Ei mätäne alle ja varmasti voi käyttää vielä tulevinakin vuosina jos mieli tekee.
Vähän vamppua, vettä, saippuaa ja niknaks pohjaan reikiä. Avot!


Nuo siniset nypykät ovat leikattua pilliä. Siemeniä multaan piilottaessa laittelin niitä rajapalkeiksi, että suunnilleen tiedän mistä kohtaa odottaa jotakin elämää kun siemenpussin mukaan itävyysprosentti on 65 kohdalla. Ja onhan vähän piristystä apaattiseen multaankin, pieniä savupiippuja melkein.

Tuleviin kylvöksiin on jo muita suunnitelmia, niistä lisää kun kiurua odotellaan saapuvaksi ennätys ajankohtana.

Joko teillä on suunnitelmia? :)

4 kommenttia :

  1. Hyvä idea! Mutta voi hyvät hyssykät, kun saisi itse edes nuo kuihtuneet hyasintit roskiin... Ostin muuten kesällä juorun, kun kaupan täti sanoi, ettei sitä saa millään tapettua. Hyvin se varmaan olisi menestynytkin, mutta yksi talon kissoista katsoi, että se on tuotu hänen korkeudelleen syötäväksi ja siitä alkoi kadota yksi oksa kerrallaan. Nyt on enää yksi tynkä jäljellä.

    VastaaPoista
  2. Joka kesä, kun lopulta saan taimet ulos, päätän etten ikuna koskaan enää esikasvata mitään. Nyt taas huomaan miettiväni mitä kylväisin... Keijunmekkoja ainakin :)

    VastaaPoista