17. helmikuuta 2014

Lankalaihiksessa mukana.

Helmikuu on suunnilleen puolessa jo ja lankalaihista täten jo 1½ kuukautta takana.

Blogeja lukiessani olen huomannut erilaisia suorituksia jo tammikuun osalta. Osa neuloo hurjaa vauhtia sormet rakkuloilla ja jännetuppitulehdus tervehtii jo nurkan toisella puolella.
Joissakin blogeissa tulee tasaiseen tahtiin todella kauniita ja huolella tehtyjä töitä, muutamissa blogeissa olen myös nähnyt repsahduksia.
Onkohan menossa olevat olympialaiset lisänneet tahtia neulojiin?

Joidenkin blogien lankalaihis hieman ihmetyttään, joissakin on kadonneita grammaplussia tai toisaalta hurjaa vauhtia tulevia miinuksia. Yhdessä blogissa seurataan myös erikseen koneella neulottavien grammojen määrää, hieman erilaista mutta itsestä mielenkiintoista.

Perjantain ja lauantain välisenä yönä oli neulojien yö. Jännänä odotan miten moni on sortunut ja kuka on pysynyt kovana haluille. Myös helmikuussa tarjouksessa olevat Dropsin sukkalangat ovat pistäneet laihiksessa olevat koetukselle. Entäs ympäri vuoden, ympäri suomen olevat erilaiset käsityömessut?

Itsellä on tähän mennessä vielä laihis miinuksella, mutta erilaiset tarjoukset ja poistot ympärillä saavat aina pienen kutkan päälle. Olen myös selaillut Novitan vanhoja lehtiä, joista olen löytänyt ihania ohjeita - joihin kuitenkin ei ole tarpeellista lankaa. Nämä ohjeet olen laittanut kiltisti talteen ja merkille itselleni, ehkä sitten joku päivä kun miinusta on tarpeeksi. Eihän ne ohjeet lehdestä minneen katoa ja langat kylläkin.

Olen yrittänyt löytää ja tehdä sellaisia töitä, joihin minun lankavarastollani on mahdollisuus. Kummastelen lankoja tutkiessani haluavani tehdä sellaisesta ohjeesta työn, johon sopivia lankoja ei laatikoista löydy.
Onko tämä joku neulojan kirous? 

Miten sinun (lankalaihiksessa mukana oleva) lankalaihis on mennyt? Kuulutko niihin joilla mennään miinuksella, vai onko langat lisääntyneet keskenään?
Onko ollut tarjouksien kohdalla mieli heikko, suunnitteletko jo tulevia ostosreissuja lankahyllyjen edessä?

8 kommenttia :

 1. Itse oon raakasti laittanu kaikki samoihin grammoihin (myydyt, annetut ja tehdyt sekä ostetut ja saadut). Lankalaihis nimittäin innosti siivoaan jemmaa ja vieläkin ois vara karsia :D Miinuksella mennään, onneksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulutkin siis Piia näihin tunnollisiin laihuttajiin :) Hienoa!

   Poista
 2. Kylläpä Sari kuulostaakin tutulta. Kaapit on pullollaan lankoja, mutta jostain ihmeen syystä pitää oikein keksimällä keksiä projekteja, joihin on pakko hankkia uusia lankoja.
  Itse aloitin oman Lankalaihikseni vasta tammikuun puolessa välissä ja nyt taidetaan mennä +/- 0 linjalla. Pakko yrittää tsempata, että helmikuun sais pidettyä miinuksella. Onneks en sortunut neulojien yössä enkä Dropsin aleen vaikka mieli teki. Sen verran tyhjä oli kukkaro, jotta ei passannut. Tilasin kyllä 11 vyyhtiä käsinvärjättyä suomenlampaanvillalankaa, kun oli niiiiiiiiiin ihania värejä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kummasti tuntuu että löytyy vain sellaisia töitä joihin pitää hankkia niitä lankoja, eikä sellaisia mihin lankaa jo olisi :D tuttu tunne.

   Poista
 3. Mä en varsinaisesti laihistele, mut yritän kyllä kovasti tehdä ensin kotona olevista langoista jotain ennen kun uutta ostan. Oon huomannu vaan sen et just sen vahvusta lankaa ku tarvis ei vaan löydy varastosta vaan PAKKO ostaa. Miljoona ohjetta jonossa kun nyt vaan Sais keskeneräiset valmiiks.. Mut eihän ne ohjeet tosiaan mihinkään katoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ne minneen katoa, mutta miten sitä aina löytää sellaisia ohjeita mihin ei juuri sopivaa lankaa tuppaa löytään vaan pitää ostaa :D

   Poista
 4. Lankalaihikseni menee paremmin kuin voisi arvatakaan; olen ostanut uutta lankaa pari kerää, mutta myös neulonut sen melkein kokonaan. Onnekseni ihan alkuun virkkasin 500g tuubilankaa, sen kuluttaminen helpotti tilannetta eli antoi hyvän alun laihikselle, noin mielikuvana. Vaakaa en ole käyttänyt, silmämääräinen väheneminen on jotenkin armeliaampaa itselleni! Haaveenani on ostaa kevään mittaan jotakin uutta kaunista lankaa, kunhan teen sille tilaa kotiini.

  VastaaPoista
 5. Minä olen tyytyväinen lankalaihikseeni, minulla on mennyt hyvin. Miehelläni tuli pieni lipsahdus jokin aika sitten, toi minulla kauppakäynniltä tuliaisiksi 600g. Olen punninnut vain tehdyt työt, en muille annettuja lankoja. Tosin annettuja ei olisikaan paria kerää enempää, muistaakseni. Tällä hetkellä olen laihduttanut lähes 1, 5kg. Ilman mieheni lipsahdusta olisi siis jo yli 2kg. No, en silti oikeastaan ollut siitä edes pahoillani. :)

  VastaaPoista