16. maaliskuuta 2014

Junasukkia Kotkan vauvoille.

Junasukat täyttävät ensi vuonna 75vuotta.
Tämän iloksi on facebookin syövereihin luotu tapahtuma, joissa neulojille annetaan haaste neuloa jokaiselle 2015 Kotkan keskussairaalassa (Careassa).
Tavoite ei ole mikään pieniä, kun ottaa huomioon että sinne saapuu Kotkan lisäksi tulevia äitejä Haminasta, Virolahdelta, Miehikkälästä sekä Kouvolasta ja Pyhtäältä (korjatkaa jos olen väärässä!)
Sukkaparien tavoite onkin noin 1600 kappaleen kohdalla! 
Sukkien menekki riippuu miten kovasti kaakko lisääntyy :)

Itsellä on junasukkia ollut työn alla vähän väliä, koska vähän pidempään työstössä ollut neuletakki saattaa välillä kyllästyttää enkä tahtoisi siihen täysin leipiintyä - välivirikkeitä nämä sukat olleet.
Tällä hetkellä kolme paria on valmiita.


42grammaa, 32grammaa ja 36grammaa.
Reunimmaiset ovat tod.näk Nallea ja keskimmäinen varmuudella woolia.
Puikot näissä ovat olleet mm tai 2,75 mm jonka vuoksi on kokoeroja.


Laskin tuossa huvikseni yksi ilta, että mikäli tavoitteiseen pitäisi päästä tuolla tapahtumaan osallistuvien lukumäärällä täytyisi jokaisen neulo noin 7-8 sukkaparia.
7,65 tällä hetkellä.
Onneksi tiedän neulojia löytyvän myös facebookin sekä tapahtuman ulkopuoleltakin.
Itse haastoin Virolahden marttayhdistyksen mukaan.

4 kommenttia :

  1. Nää on niin ihania. Meidän esikoinen sai synnäriltä mukaansa punaiset marttojen neulomat villasukat ja ne kyllä oikeesti lämmitti mieltä niiden pienten jalkojen lisäks! :)

    VastaaPoista
  2. Itte en ole vieläkään saanut neulottua junasukkia... Kummipoika saa kesäkuussa uuden sisaruksen - siinä voisi olla mun sauma... Mut oikeasti ihanaa, kun porukka osallistuu tämmöisiin tempauksiin ja levittää hyvää ympärilleen :) ihan mahtavaa!

    VastaaPoista