31. maaliskuuta 2014

Kevätkaamos.

On jo jonkin aikaa puhuttu yöpakkasista ja kylmenevästä kelistä.
Kyllä mie oon tarennut vielä, yöt olet nukkunut ikkuna pikkuisen rakosillaan ja viime yönä kun päässä pyöri liikaa asioista kurkkasin ulkomittariinkin - ei siellä mitään yöpakkasia ollut.
Forecan mukaan jossain kolmessakin asteessa ollut.
Mietinkin joskus että onko tuo lämpömittarimme rikki - ehkä eniten siinä kohtaa, kun pari päivää sitten se väitti ulkona olevan 49 astetta pakkasta. Ehkei nyt sentäs.

Onhan tuo ollut pilvisempää, tänään jopa kylmää tuulta puhaltanut.. Mutta kyllä mie sanon että se kevät on tullut, sanokoot kuka tahansa!


Viime keväänä laittamani ruohosipuli näytti edellisenä kesänä aivan raeruoholta.  Muistelinkin joku vuosi takaperin laittaneeni mökillä perunapenkin kupeeseen ruohosipuli edellisenä kesänä näyttä vankemmalta, joten tänä kesänä odotan myös parvekkeen kasvatilta vähän vankempaa vartta!
Jännän äärellä olinkin koska parvekkeen kasvatti ei talvehtinut lumipeitteen alla, vaan sanomalehdellä vuoratussa ruukussa tassin alla.
Vielä aiemmin viikolla surin etten onnistunt tämänkään kanssa, tänään kuitenkin näkyi vihreätä siellä ruskeiden seassa - näyttää selvästi siltä että minulla on vielä toivoa onnistua!


Neuletakin osien ollessa suoristumassa (tällä hetkellä takakappale vasta) voin hieman hengähtää ja tedä jälleen muita käsitöitä.
Pari viikkoa sitten perehdyin Maariat villasukkien maailmaan ja ohjeeseen. Muutaman sentin tein kuviota, kuitenkaan sitä lopullista kipinää malliin ei syttynyt joten päätin kuopata idean ja mallin.
Kerttu malli lämmitti ekalla kerralla sydämeni, tähänkin 7 veljeksen väriin malli sopii täydellisesti. Keväinen.

Koulutin tänään Kuppikissaa. Neiti sai värjätä allekirjoittaneen hiukset, tuloksen voi bongata Facebookissa blogin sivuilla!

10 kommenttia :

 1. Tuo Kerttujen malli on kyllä edelleenkin niin suloinen, pitäisi itekin ottaa puikoille :) Mietin sitä jo silloin kun neuloskelin ekoja piirakoitani. (Ja ihana tuo vihreä lanka!) Eipä oo pahemmin yöpakkasia täällä Itä-Suomessakaan näkyilly, ja päivälläkin on ollut jo niin lämmin, että takapihan patiolla pystyi hipsuttelemaan varpaisillaan -Ilman että jalat jääty kiinni :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai ihanaa, en edes tiedä miten tuolla meidän pihalla tarkenisi mutta lämpöisinä päivinä myös meidän parvekkeella on paljain varpain uskaltanut lirputtaa :)

   Poista
 2. Mä hei just viikko sitten jostain luin, että ruohosipuli tuottaa kunnon satoa nimenomaan vasta seuraavina vuosina :) Joten toivoa on :) Mua kauheesti kiinnostais pistää kans joku oma pikku yrttitarha pystyyn, mutta en tiedä miten sen kivasti kissataloudessa toteuttais..

  VastaaPoista
 3. ttti - jos ihmettelet missä kommenttisi on, niin aamukoomassa sen vahingossa poistin vaikka piti julkaista :< anteeksi!

  VastaaPoista
 4. Mikä ihana väri tuossa langassa :)

  VastaaPoista
 5. Tulipa kurkkaamaan kun puhetta oli.
  Ihanan hentosia nuo ruohosipulit:)
  kiitos mukavasta iltapäivästä t.Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun kävit visiitillä, nimimerkki onkin tuttu! :)

   Poista