22. huhtikuuta 2014

Edellisestä kerrasta ikuisuus.

Oltiin jo Kuppikissan kanssa sovittu, että pitää joku päivä pitää neulepiirin sijasta ompelupiiri. Olimme suunnitellut ompelevamme käsityöpussukat.
Sattui tälle viikolle kolme vapaata, joten sellaisethan täytyy käyttää hyväksi. Takana oli kymmen päivän putki joka sisältää yhden vapaan, joten koukkasin Euromarketin kautta bussiin ja Kookoolle.
Nappasin matkaan tuoretta patonkia, sekä itselleni ansaittua pari sihiä.. ja Kookoolle ostin suklaatia, kun se oli aamulla känkkäränkkä ;<

Piti meidän tehdä sytykeruusujakin, mutta se vähän jäi..
En ole ommellut ompelukoneella sitten yläasteen ensimmäisen luokan (jos ei oteta pari kevättä sitten tapahtunutta singerin koeajoa ennenkuin se rupesi puskemaan savua), josta on yksi ikuisuus.
Alkujännityksen jälkeen syntyi monia kysymyksiä, onneksi KK neuvoi ja antoi minun itse ommella tuotokseni. Useampaan kertaan taisinkin mainita neulomisen olevan oma juttuni, sekä lopusta iltaa tokaisin että ymmärtääkö KK nyt miksi olen ollut puutöissä melkein koko peruskouluni.

"Mie voin opettaa siua poraamaan ja juottamaan.."Tykkäisin iha hitoksee (Antsku♥) ommella kaikenlaista, ei sille kuitenkaan paljoa mitään mahda kun ei siihen asiaan vissiin ole annettu lahjoja. "Oppisihan jos sitä tekisi ja kokeilisi", sanoin KK:lle tämän tuodessa minut kotiin. Niinhän se on. Minunkin lopulta rumaksi ankanpoikaseksi jäänyt kassini vinoine ommelluksine on oikea valiotyyppi ottaen sen huomioon, etten ole koskenut iäisyyksiin ompelukoneeseen ja senkin tuotoksen vedin vapaalla kädellä. Eikä ne vinot ommellusjutut haittaa, näkyy oma kädenjälki.

KK:lla puolestaan näytti oma ommellus paljon valoisammalta, onhan hän ommellut paljon enemmän kuin allekirjoittanut. Myhäilen tyytyväisenä jo sille, että pääsin kokeilemaan ompelukonetta ja hurruttelemaan.

Taidan kuitenkin vähän aikaa tyytyä pelkkään neulomiseen sekä askarteluun!

5 kommenttia :

  1. Ompeleminen ois kyllä munkin mielestä kivaa, jos joku opettais niitä perusjuttuja.. Aloittaen siis kangaslaaduista, kaavojen leikkaamisesta, kaavapalasten asettelusta kankaalle.... :D Ja noi kissat <3 Aina ne tunkee nenänsä joka paikkaan :)

    VastaaPoista
  2. Näin se vaan on toiset ompelee ja toiset neuloo, saattaa toki olla niitäkin jotka tekee molempia:))

    VastaaPoista
  3. mamin muru kurkkii, niin ihana kuva <3 :D hauskaa oli haha

    VastaaPoista