25. huhtikuuta 2014

Neuletapaamisien kirjoa.

Monilla paikkakunnilla järjestetään neuletapaamisia, jokaisesa paikassa vähän eri tahojen/ihmisten kautta.
Itsellä on tällä hetkellä kolme eri tapaamispaikkaa missä käyn puikkoja heiluttelemassa.

Olen kohta vuoden verran käynyt Kotkassa pääkirjastossa olevissa neuletapahtumissa, jotka ovat yleensä kerran kuukaudessa. Näissä tapaamisissa on porukka tullut jo vähän enemmän tuttavallisemmaksi ja muutamia ihmisiä lisätty jo naamakirjaan kavereiksi.
Tykkään näistä, koska samalla saa käytyä mahdollisesti lainaamassa joitakin kivoja neulekirjoja tai -lehtiä ennenkuin menee neulehuoneeseen.
Huonoja tässä puolestaan, että ovat vain kerran kuukaudessa ja päivät vaihtelevat, joten niihin ei osaa aina varautua.

Syksyllä aloitettiin Kuppikissan kanssa käymään myös Haminassa puistokahvilassa neulomassa. Tällaisesta tapaamisesta olenkin teille joskus tänne kirjoittanut, missähän se päivitys nyt on..
Tämä on vähän yleisellä paikalla kahviossa, mistä tykkään hurjasti - ei tarvitse olla ns. "piilossa" ja silti voi höpötellä maasta taivaisiin asioista. Ja jotenkin tuntuu että tuolla saa olla enemmän rauhassa, kuin esimerkiksi Kotkan pääkirjaston neuletapaamisissa.
Nämä tapaamiset ovat aina samana päivänä ja samaan aikaan, joten osaa jo ajoissa katsoa kalenteria pääseekö paikalle vai ei.


Yksi ihanimmista neuletapaamisista on kerran viikossa Kotkan Prisman Pressossa järjestettävä neulekerho.


Olen päässyt töiden lomassa vasta kahteen kertaan, mutta tuleehan noita kertoja kun kerran viikossa ja aina sama päivänä ovat. Tämän puolesta nämä neulomiset ovat parhautta.
Minusta on hieman hymyilyttävää, kun ihmisiä ilmestyy pääkirjastoon neulomaan mutta ei samalla sankalla määrällä Prismalle vaikka ei Kotkansaarelta aja kuin 10minuuttia.
Plussaa tämäkin saa juuri yleisellä paikalla olemisesta, tuo vähän näkyvyyttä. Tätä järjestetään Presson tiloissa Kangas Keidas.


Meitä oli tällä kertaa itseni lisäksi kolme muutakin neulomassa. Pieni eliitti ryhmä, jotenkin sitä vain kaipaisi enemmän porukkaa toimeen mukaan kun tällainen mahdollisuus on järjestetty. Onhan meitä paikallisten neulojien ryhmässäkin yli sata jäsentä.

Tällä kertaa itse neuloin sukkaa, sitä vihreää Kerttua. Kuppikissa päätteli urakalla junasukkia ja taisi lopusta tapaamista laittaa puikoille jo seuraavat tulemaan. Myös harrikka sukkaa ja tummaa huivia kilisytettiin kovaa vauhtia. Monenmoista erilaista työtä löytyi näinkin pienestä porukasta.

Onko teidän pitäjässä tai lähettyvillä neuletapaamisia? Mitä olette pitäneet? :)

12 kommenttia :

 1. No ei oo ja oon niin katkera - luulis että Helsingistä helposti löytyis sopiva, mutta ei kun en jaksaisi täältä idästä keskustaan asti raahautua! Pitäisköhän alkaa itse puuhaamaan, hmm hmm...

  VastaaPoista
 2. Meillä on kerran viikossa neuleilta tuossa paikallisessa lanka-kaupassa. Porukka on jo tuttua, kun syksystä asti ollaan kokoonnuttu. Puikot/ koukut heiluu ja juttu lentää. Välillä ehkä muistetaan hörpätä kaffet :)

  VastaaPoista
 3. Voi että mie en pääse vielä ensiviikollakaan mukaan, kun nuo taksimatkat on loppu, mutta pitäkää miulle paikkaa toukokuussa tullaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukaan ei paikkaasi vie, vähän kaipailtiin viime kerralla,

   Poista
 4. Meillä on neljän naisen neulekerho noin kerran viikossa. Ollaan yleensä aina jonkun luona. Nyt kesän kynnyksellä otettiin ompelukoneet esiin joten niiden rehaamiselta välttyäksemme tapaamiset ovat nykyään yhden luona. Ihanaa vaihtelua! Välillä neulotaan hiljaa, toisinaan neulominen jää toissijaiseksi, jos sovittu saunailta. :) Reilun puoli vuotta varmaan ollaan tätä pyöritetty ja on tullut melkein henkireiä'ksi! Ja Seinäjoella asumme kaikki, ikähaarukka 23-30v. :)

  VastaaPoista
 5. Täytyy myöntää etten edes tiedä mistä lähtisin neulojakavereita metsästämään... :( Siis sellaisia, jotka tässä lähellä asuisivat. Vähän sama ongelma kuin Jutalla ylempänä, Helsingin keskustassa ois ihan varmasti neuletapaamisia ja muita, mutta sinne menee matkustaessa se puolisen tuntia aina. Vähän kurja matka sinänsä :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on ainakin omalla läänillä/mikälie facebookissa ryhmä missä tämä selvisi :)

   Poista
 6. Mie oon käyny kerran, ihan kivaa oli toisaalta mutta hmm. Niih. Jotenki tuntuu et tääl on niin pienet piirit et "uusia naamoja" katotaa vähä vinoon :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tyhmää tollainen kattominen, ei täälläkään pienissä piireissä katsella vinoon :o

   Poista