3. toukokuuta 2014

Kun lanka ei kulu.


Monella käsitöitä tekevällä on samalla kertaa puikoilla tai koukuilla useampi työ, joita voi vaihdella sitten mielitekojen mukaan. Itse kun sain aiemmin mainitsemani Kertut puikoilta ja kuvattua kaivelin jo neuleohjeita kiivaasti. Eihän se nyt millään käy päinsä että puikoilla on vain kolmet junasukat ja neuletakkikin kaipaa enään hienosäätöä. Tällä hetkellä enään nappela ja päättelyä - kauluksen kiinnittäminen olikin pyllystä.

Tuota valkoista rosea olen työstänyt viisi päivää. Työt kuitenkin harmittavati häiritsevät tekemistä, joten sen puittessa lankaa ei tule hurjaa vauhtia kulutettua. Myös aiemmin talvella tehdessäni Salomonin solmuista huivin ei työhön kulunut paljoa mitään - tuskin siis tähänkään.

Rose ei siis ole ehkä maailman parhain lanka lankalaihikseni kannalta kulutuksessa, hyvin ovat kuitenkin marinoituneet jo laatikossa niin ehkä jo olisikin aika :) Luulenpa että lähden tästä tonkimaan lankavarastojani ja rupean kilkuttamaan vielä yhdeksi työksi jotakin jännää.. villasukkaa..

Miten teidän tämä kuu on alkanut, puikoilla jotain keväistä? 

11 kommenttia :

 1. Kohta Se mullakin on töihin lähtö niin langankulutus hieman vähenee kun työt tosiaan hidastaa tekemistä!! Tarkoituksena olis tehdä mahdollisimman monta keskeneräistä loppuun ennen 12.5.2014 ettei niitä tartteisi miettiä töiden jälkeen vaan Sais tehdä uusia ihania tekeleitä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikun tsemppiä vain töiden ja tekeleiden pariin! :)

   Poista
 2. Mä niin voin samaistua tähän! Kuukauden verran neulonut lähes päivittäin mutta saanut vain 97g kulutettua lankaa. Ja olen huomannut että mitä lähemmäs kesää mennään sitä ohuemmaksi lanka käy! Nyt puikoilla seuraava huivi: Haruni. Saas nähdä käykö huonosti vai hyvin huonosti ohjeen kanssa. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jään jännänä odottamaan miten käy, se olisi itsellekäkin vähän haaveissa joskus tehdä. :D

   Poista
 3. Miä niin tiijän tuon tunteen.. Miulla on tuota samaista lankaa laatikossa odottamassa varmaan ainakin 5 kerää. Tarviin ihmeen sen kulutukseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miulla on varmaan.. en edes tiedä paljon.. lähemmäs 20 kerää :D

   Poista
 4. Miulla on kevätväsymystä puikoilla varmaan, tuntuu ettei oikein mikään lähde liikkeelle kunnolla. Aloita ja puran ja taas aloitan... No sellaista se välillä on! Tuo rose on muuten inhottavaa neuloa!

  VastaaPoista
 5. Minulla on puikoilla aivan ihana kesäneule itselleni, Norosta. Tekisin sitä koko ajan, ellei... Niin, ellei kesken olisi myös lahjaksi meneviä villasukkia, joiden pitää olla valmiina viikonloppuna. Sekä toisia sukkia, jotka ei vaan edisty. Sekä sitä alpakasta virkattavaa takkia, mikähän siinäkin tökkii. Ja se pullohanskakin, ohjeen mukaan tein ja kamala tuli, nyt on purettu resoriin saakka ja siinä on ollutkin jokusen päivän. Jos nyt kuitenkin ihan ensin otan tuon Noron ja teen vaikka pari kerrosta, sitten pakotan itseni noihin muihin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon on puikoilla. Mutta tuohon kuulostaa suunnitelmalta, pari kierrost on hyvä! :)

   Poista
 6. Mukavaa tavata kanssasisar...itselläni myös kassillinen samaista lankaa ja välillä mietin, miksi tuli ostettua. Se on todellakin sellaista että hermo paukkuu jos joutuu purkamaan. Jonkun toisen langan kaverina toimii ihan jees. Tsemppiä kulutukseen.
  http : / / lankailu.blogspot.com

  VastaaPoista