27. toukokuuta 2014

Lautapelejä ja kerintää.

Itse en ole vuosiin pelannut lautapelejä (tai miksi palapeleiksi näitä voisi kutsua) ja oli historiallista, että nyt innostuin. Eikä se tarvinut paljoa suostuttelua.
Nuorempana olen tykännyt pelata Muuttuvaa labyrinttiä, kimbleä ja myyräpeliä erityisesti. Monopolya on tullut muutaman kerran pelattua, mutta se ei temmannut mukaansa.Hankittiin Jiin kanssa Carcassonne niminen lautapeli, jonka herra oli bongannut jostakin hänen seuraamastaan ohjelmasta youtubessa. 
Peli on helppo ymmärtää, se on mukavaa taktikointi ja itselle tulee mieleen tuttu peli lapsuudesta - Muuttuva labyrintti! Suosittelen lämpöisesti. Pelattiin sitä KK:n käydessä edellisellä viikolla visiitillä. Jii tietysti voitti ja KK:n kävi kalpaten, eka kerta on aina sellainen.


KK oli tilannut ulkomailta tällaista ihanan väristä villaa monta vyyhtiä! Haisi ihan märälle lampaa tai Tykkimäen entiseltä terraariotilalta. Nuo värit oli kyllä enimmäkseen ihania, mitähän kivaa KK keksii se jääkööt nähtäväksi tulevaisuuteen.
Itselläkin olisi ollut mahdollisuus tilata kyseisessä tilauksessa lankoja, jätin kuitenkin väliin. Näitä ihanuuksia olisin muutoin tilannut mutta ovat 100% villaa mikä ei itseä innosta.
Eikös olekkin ihanan kirjavaa ja värikästä!
Värikkäät langat sopivasti kaikkeen aikaan vuodesta. Talvisin tuomaan piristystä harmaaseen ja kylmään, kesällä ne kuuluvat siihen väriloistoon.


Sodittiin, sanottiin tuhmia ja shoppailtiin amazonissa, tämän kerimisen kanssa. Vastoinkäymisiä oli enemmän kuin laki sallii, milloin oli lanka sumpussa, lähti purkaantumaan ja vispasinpa tuota vekotinta kerran niin vauhilla, että aluilla ollut kerä irtosi siitä. Siinä kohtaa kyllä vähän nauratti.
Todettiin myös että nuo KK:n isot vyyhdit ovat aivan liian isoja minun pieneen lankarulluttimeeni, tulipahan ainakin kokeiltua ja huomattua miten ihanasti tuossa kerässä tuli vyyhtiä paremmin värit esille!
Onneksi KK onkin alustavasti jo tilannut Kangas Keitaalta ison kerijän, harmi vain että saapuninen ja saaminen kestää, nyt olisi ollut hyvä sauma iskeä nuo villat keriksi.

Parahin KK, odotetaan sitä isoa vekotinta ettei mielenterveytemme järky tästä enempää! :D

Eroaako teillä lankojen värit tai laadut vuodenaikoihin nähden mitenkä?

5 kommenttia :

 1. Ihana lanka kyllä!! mulla ei taida värit muuttua vuodenajasta riippuen. Kesällä on helpompi kyllä neuloa tummia värejä, kun on valoa enemmän :)

  VastaaPoista
 2. Täällä kans yks entinen Carcassonnen himopelaaja, tais olla vuosi 2005 kun peliin ekaa kertaa tutustuttiin miehen kans. Sen jälkeen tulikin hommatua kaikennäköiset lisäosat, peli on todellakin aika koukuttava! Mutta tosiaan, sitä tuli jossain vaiheessa pelattua ehkä vähän liikaa.. :D

  VastaaPoista
 3. tosi hauska peli oli kyllä, meitin täytyy pelata taas uudestaan jossainvaiheessa sitten ;) jospa mie voittaisin edes kerran? haha. Ja täytyy varmaa ootella, tai ainakin niit vyyhdinpuita vai miksi niitä kutsuttiin? :D pikkusemmat voisi ainakin niitten kanssa touhuta

  VastaaPoista
 4. Carcassonne on kyllä huippu! Jos kyllästyminen iskee niin uudella lisäosalla peli tuntuu taas kuin uudelta.

  VastaaPoista
 5. Kiitos pelivinkistä. Meillä kyllä pelataan lautapelejä useinkin, joten vaihtelua olisi kiva saada.

  VastaaPoista