6. toukokuuta 2014

Perunan kasvatus ämpärissä.

Monet viherpeukalot ovat tehneet suojatöitä taimien, istutusten ja kylvöjen suhteen - olihan sitä monessa paikkaa satanut lunta tai räntäkakkaa. On veetty suojapeittelyitä, sekä sytytelty lämpökynttilöitä.
Itsellä onnellisesti olleet jo taas vähän pidempään vihreät kaverit sisällä turvassa. Ruohosipuli on viihtynyt koko talven ulkona ja on vieläkin, samoin perunan olen "unohtanut" sinne.


Jo viime kesänä yritin saada perunasatoa aikaiseksi. Iskin isoon muovipussiin reiät pohjaan, multaa sisään ja perunat sinne sekaan. Kotitekoinen kylvösäkki. Noh, sitten tulikin mökkireissu ja perunat eivät oikein tykänneet asiasta - kuolivat siis.

Tänä keväänä ottaessani perunoita itämään olin tyytyväinen, kun sain suurkeittiöstä isoja ämpäreitä istutuksilleni. Niissähän nyt majailee perunaa ja chilit, paprikat keskesin iskeä 10litran ämpäreihin aiemmin jo.
Onpahan tuleviksi vuosiksi mihin pistää!

Ämpäriin iskin vain pohjaan saksilla reikiä, joista liika kosteus pääsee pois.


Tällä hetkellä perunoilla näyttää menevän hyvin. Köllöttelevät ämpärissä muovipussin ympärillä (mikä suorittaa tassin virkaa) tuolilla ja nauttivat tänäänkin paistavasta auringosta. Näyttävät tällä hetkellä hieman vanttarammilta, kuin edellisen kesän laitetut. Jospa näistä saisi satoa aikaiseksi, jos nyt ei juhannukseksi niin täksi kesäksi :)7 kommenttia :

 1. Ihanaa, enpä olekaan ajatellut, ettei perunan kasvatukseen aina tarvitse olla maassa olevaa pottupenkkiä.. :)

  VastaaPoista
 2. Jospas nyt onnistuisivat paremmin :). Minä yritän chilipaprikaa (istutettu), mutta lähteekö mikään itämään on jo eri juttu..

  Jos kiinnostusta:
  http://heidinhullutuksia.blogspot.fi/2014/05/kesakassi-2014-vaihto-ilmoittautuminen.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti lähtee itämään eikä jää siemenet vain multiin köllimään :)

   Poista
 3. Ompa siulla jo komiat perunan varret, samaa ideaa käytän miekin perunat on ämpärissä ja kasvihuoneessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja miten ne kasvaa, kun saavat kesällä aurinkoa! :)

   Poista
 4. Oho, siulla on jo isot varret! Toivottavasti onnistuu tänä kesänä sato.

  VastaaPoista