16. toukokuuta 2014

Vetoa vihreisiin.

Meillä vihreät ovat päässeet ulkoelämään jo alkuviikosta. Tuli piste sille, ettei ruokapöydän ääreen päässyt kun ämpärit olivat täyttäneet sen. Eikä toivottavasti yöpakkasiakaan ole tulossa. Onhan muillakin kasvihuoneissa, joten ei pahemmin pitäisi lasitetusta parvekkeesta erota :)

Paikkoja on mallailtu kasveille jo aiemmin keväällä, luulen kuitenkin että paikat saattavat vähän vaihtua kun mansikat saa vielä pihalle.


Surukseni huomasin, että tomaatit ovat masentuneet jostakin. Viisaammat antoivat ehdotuksia mikä tomaattien mieltä painaa ja itse punnitsen sitten oikeata vaihtoehtoa.
Janoissaan tuskin ovat, vettä ovat saaneet myös silloin kun ensimmäiset masennuksen oireet näkyivät. Toiseksi asiaksi emo ehdotti, että olisi saanut vetoa. Mahdollisesti, ahkerasti keväällä ainakin Jiin mielestä tuuletin kämppää. Luulisi kyllä aiemmin jo nuutumisen tapahtuneen, jos siitä kyse. Kylmempää se veto on kylmemmällä säällä ollut.
Pöh.

Odottakaamme herra Aurinkoista, jos se piristäisi.


Mustasilmäsusannalla menee villimmin kuin edellisen vuoden kylvöillä. En malta odottaa sitä, että milloin näihin ilmestyy kukkasia.. toivottavasti ennättää sinne asti. Kovasti tekisi mieli tämä pistää amppeliin, harmikseni oskarin puoleisen päädyn parvekkeesta täyttää paprikat. Olkoot sitten tuossa. :)


Perunoillakin on villit menot, valoa kohti! Nämä saavat jokusen tovin päästä seuraksi muutaman toisenkin ämpärin, johon istutan toista sorttia potaattia. Tänä kesänähän en aio mämmiä perunoiden kanssa, menkööt tomaatit mutta näitä ei kuoleteta!
Perunat ovatkin olleet tänä keväänä hyötykasveista eniten sellainen, mistä huomaa kasvun ja kehityksen - ruohosipulin lisäksi. Lämpöiset ja aurinkoiset päivät (ne mitkä luvattu!) kun saapuvat, luulen että paprikat ja toivottavasti chilitkin innostuvat.

Aurinkoista alkavaa viikonloppua ♥

4 kommenttia :

 1. Mun tomaatit näytti viime vuonna ihan samalta ja olivat juurikin kärsineet vedosta. Komeilta näyttävät jo nuo perunat! Munkin piti istutella vaikka ja mitä, mutta en ehtinyt. Porkkanat tosin ajattelin laittaa nyt itämään.

  VastaaPoista
 2. Moikka moi! Sullahan on kaikkea ihanaa siellä kasvamassa!! Ite ei oo ehtinyt panostaa tuommoisiin juttuihin ollenkaan, kaikki tuntuu jäävän puolitiehen :D Ai niin, paketti lähti matkaan ;) Toivottavasti on mieluinen, kun sen ensi viikolla saat :)
  SNY 10

  VastaaPoista
 3. Minäkin veikkaisin että kylmä on kirpaissut, sillä tomaatit viihtyy kuumassa ja kosteassa. Olin yhen kesän tomaattitarhalla töissä :) Tomaatti reagoi herkästi kyllä myös veden puutokseenkin ja silloin lehdet nuupahtaa myös tuolleen, mutta sen verran sitkaita kuitenkin ovat, että yleensä tokenevat ylös melko helposti.

  VastaaPoista
 4. Sinä olet kyllä saanut kasvatettua vaikka mitä! Minulla jäi kyllä niin myöhäiseen kaikki istutustyöt, että saas nähdä ehtiikö niistä mikään. :)

  VastaaPoista