19. kesäkuuta 2014

Rönsylilja 'bonnie'.

Olen vuosia jo pitänyt ikkunalaudallani erilaisia rönsyliljoja, nuorempana enemmän oli niitä tavallisia vihreitä mutta jossain välissä tuli kuvioihin tämä kihara ihanuus. Nyt tässä pari päivää kun asiaa olen miettinyt, ei minulla ole harmaita haisuakaan mistä olen alkujaan tätä saanut? Harmillista.


Jo ainakin 4vuotta minulla ollut 'bonnie' ei ole vielä tehnyt kukkavanoja, eikä hurjan moni muukaan kasvi ole kukkasia vääntänyt. Kiinanruusu taitaa olla ainoa, mikäli orkideoita ei lasketa.
Annoinkohan viime syksynä äitille palan omaani (en muista miksi, vaihdoinkohan multaa vai mikä) ja hänen omansa vetää omissa svääreissä sekä tekee useampaa kukkavanaa.

Tämä muhkea pienokainen on äidin omasta napattu, kun viikonlopulla oltiin mökillä. Tietysti otin sen muhkeimman ja rehevimmän pistokkaan mitä vanoissa oli. Olisi pitänyt ottaa kaksi.Laittelin myös eilen muutamia kukkia uusiin multiin, sekä vaihtelin ruukkuja. En tiedä milloin olen sellaista tehnytkään vihreilleni ja jos tämä muutos auttaisikin pistämään rehotuksen! äiti kyllä mainitsi, että voisin kastella ahkerammin. En kuitenkaan niin ahkerasti kuin äiti, joka oli alkuviikosta vierailulla ja eilen sitten multia vaihtaessa huomasin kahden kasvini tassin olevan melkein täynnä vettä. hups!

Parvekkeella alkaa myös olemaan vihreää joka puolella. Peruna sekä tomaatit kukkii, kohta myös paprikat. Paprikat ovat hauskoja katsella, kun korkeutta ei ole juuri miksikään ja jos se kohta rupeaa vääntämään raakileita - pyöriiköhän ne mullassa. Mansikat kasvaa hitaasti mutta varmasti, ehkä ensi vuonna sitä satoa. =)

Onko käsitöiden parissa muita ihmisiä joiden peukalo on vihreä?

3 kommenttia :

 1. Kyllähän tuo peukalo hiukan vihertää,etupäässä puutarhassa, sisällä en ruukkukasveja pidä.
  Oikein mukavaa juhannusta

  VastaaPoista
 2. Mie sain oman rönsyliljan rönsyilemää lannottamalla. Sillä on "koko" ajan lannotetikkuja mullassa ja saa vielä satunnaisest kasteluveden mukan lannotetta. Tosin tuo on jo useemman vuoden vanha. Mut aikasempin vuosin ei oo tehny yhtää rönsyä ja nyt näyttäs kolmatta vanaa puskevan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie lannoitan aina silloin kuin muistan, nyttenhän nuo rönsyt ovat villiintyneet kun ovat saaneet olla tuossa kelissä ulkosalla auringossa :)

   Poista