22. heinäkuuta 2014

Pieniä tomaatteja.

Parvekkeen kasvateilla alkaa näkyä kesä rinnoissa jo, tai nurkan takana vaaniva syksy. Olen jo pitkään joka päivä käynyt kurkkimassa tomaatin tilanteen raakileiden suhteen , jossain välissä jopa laskin ne. Kun luku oli 18 kohdalla en enään viitsinyt.
Puolestaan myös löytyy niitä jotka eivät ole järin onnistuneet menestymään parvekkeellamme. Tai sitten en vain osaa. Näitä on salaatti, kiinansipuli, peruna ja jotain rehua siinä yhdessä purnukassakin taisi olla. Tänä vuonna ei ole väriloistoa edelliseen vuoteen verrattuna, jolloin kummi toi mm. ihanan verenpisaran!


Ämpäreistä löytyy tällä hetkellä kolme kappaletta mansikkaa, joista yksi tällä hetkellä vain kukkii. Liekö noilla muillakaan niin kiire, kun paketin mukaan monivuotisia. Ilo oli kyllä herkässä torstaina, kun huomasin muutaman pienen nupun yhdessä niistä. Jo seuraavana päivänä se oli puhjennut kukkaan, nyt niitä taitaa olla muutama lisää. Jännäksi jää tuleeko tänä vuonna vielä marjaa vai odotanko satoa vasta tulevana kesänä.


Ensimmäiset tomaatit on myös nipsastu talteen. Monen monet raakileet roikkuvat oksilla nauttien iltapäivän paahtavasta helteestä parvekkeen lasituksen läpi. Satoa siis tiedossa jonnekin asti syksyyn! Vielä en ole näihin söpöliineihin hampaitani upottanut.

Paprikoilta ja chileiltä odotan vielä satoa, en se kumma että paprikoilla kestää aina näin "myöhään" tuon sadon kanssa! :D

7 kommenttia :

 1. - Aaaw, vähän hellyyttävän näköisiä! :D. Me laitettiin parvekkeelle perunaa ja salaattia. Salaatti näyttää hyvältä, mutta perunat on vähän onnettomia.

  VastaaPoista
 2. on noi tomaatit niin soman näkösiä :3

  VastaaPoista
 3. Mikäänhän ei ole makeampaa kuin nuo ensimäiset tomaatit.

  VastaaPoista
 4. Tomaattien valmistumistahan voi vauhdittaa sillä, että kaikki ne tomskut jotka on alkaneet jo vähänkin punertaa (myös oranssiposkiset jne.) niin ne voi kerätä ja jättää lämpimään "valmistumaan" :) Tälleen kasvi vauhdittaa seuraavia, kypsymisvaiheessa olevia. (Olin tomskutarhalla töissä). Se kerätty, vähän punertava tomaatti kypsyy itsekseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääkin muistaa tämä, kun seuraavat raakileet alkaa ottamaan jo vähän oranssia pintaan :) Nyt näyttää monet vielä vihreältä! Kiitti infosta ;)

   Poista