11. elokuuta 2014

Koko talvi kesämökillä.

Meidän pappa on ollut niin kova sissi, että on tehnyt kaikille lapsillensa kesämökit! Yhteensä siis neljä kappaletta. Vielä lähemmäs 80 ikävuotta vatupassi heilu.
Lapsuuteni olenkin viettänyt "ylämökillä" joka on äitini, jossa sisko miehensä kanssa kesäisin viettää aikaa. Kesällä tietysti kun mökillä on parhainta viettää aikaa, ollaan me Jiin kanssa myös ehditty ja viitsitty  lähteä nuuskimaan luontoa - tällöin ollaan tätin mökillä ne pari hassua yötä aina majailtu.

Täti kun ei kummemmin ole mökillä aikaa viettänyt, sain pienen ja punaisen ns. siipieni suojaan. Noh olihan se kaapista löytynyt kahvikin parasta ennen 2011 :)

Iloisin mielin olen mökillä viettänyt aikaa, milloin Jiin kanssa kahdestaan ja välillä otettu KK kuskiksi, sekä nautiskelemaan mökkielämästä!

Tänä kesänä on viety vähän mökille tavarakaakin, ettei ihan erämeiningillä tarvitse selviytyä. Nyt muutaman yön kotona olleena kadehdin mökille tuotua sänkyä, jossa sain näillä läskeillä tuntea itseni pieneksi! Kiitoksia Ritvalle rungosta, hyvät unet nukuttiin viikonloppuna.


Mökin ympäristö on päässyt pahasti rehottamaan. Vähän isoakin tyttöä pelotti liikkua siinä, kun ei tiennyt mikä mörökölli mistäkin purikosta tai risukosta hyökkää. Punkin, hämpyt, käärmeet ja ne iiisot heinäsirkat. Vähän saatiin mökin ympäristö putsattua, mutta merelle pitäisi vähän näkyvyyttä saada. Samalla myös mökki saisi sieltä raitista ilmaa ja saunalle polttopuitakin tässä kaipaisi. Ehkä sitten kun lanko tulee moottorisahan kanssa. Harmi ettei pappa opettanut koskaan sen vehkeen käyttöä.Olen myös monesti sanonut sitä, että mökillä uni maittaa samoin ruoka. Kauheasti ei ole ruokaa jäänyt syömättä mökillä ollessa (paitsi tällä kertaa vähän tökki!) ja unetkin ovat olleet ylitse tarpeiden. Meren äärellä vissiin nukuttaakin paremmin?


Säät eivät olleet mitä mahtavimmat. Torstaina oli lämmin päivä, viikonloppuna sitten tuuli välillä aika napakasti että viimeisenä päivänä piti kaivella piirakat kinttuihin. Nämä jäivätkin mökille tällä kertaa odottamaan seuraavia iltoja.
Eikä ole mökkiä ilman radiota! Clasusta n. 10eurolla tämä pieni radio on oiva kapistus. Kyllä tuli harmaita hiuksia viikonloppuna kerralla paljon, kun eräs raivostuttava mainos pauhasi Iskelmällä tuon tuosta. Ei tule kotona kuunneltua radiota, mökillä tuonkin edestä.


Harunikin edistyi mukavasti.

Katsellaan mökin sisustusta sitten joskus, sille saadaan vähän päätä sekä häntää :)

Onko täällä muita mökkeilystä tykkääviä? :)

2 kommenttia :

  1. Voih, täällä juuri kirjoitellaan mökin sohvalta! Vaikka jotkut sanoo, ettei tietokonetta sovi ottaa mukaan (täällähän ei ole nettiä, vaan koneen oma 3g hoitaa sen), niin on se vaan mukava selailla rauhassa blogeja! Tekisi kauheasti laitella tätä suvun mökkiä vähän nätimpään kuosiin, mutta en tiedä riittääkö energiat. Kalamiehet tulevat kuitenkin sotkemaan! :D

    VastaaPoista
  2. - Ah, mökkeily on niin parasta! I love it :D.

    VastaaPoista