1. elokuuta 2014

Langinkosken keisarillinen kalastusmaja.

Meillä paikallinen lehti Kymen Sanomat kirjoitti n. 1½ viikkoa, kuinka täältä Kotkasta lähtöisin oleva Kalastajan vaimo-blogin  kirjoittaja Johanna kokoaa blogista juttuja ylös ja kirja pitäisi syksyllä julkaista. Samalla myös mainittiin Johannan viettävän lomaa Suomen maapinnalla ja blogista löytyikin fiininpiä kuvia Keisallisesta kalastusmajasta.

Me käytiin KK:n kanssa kuvaamassa siellä tiistaina ennen neulekahvilaan menoa. Kyllä sää suosi, mutta mukavan rauhallista siellä oli.

Vahtimestarin käytössä ollut talo upeine ikkunoineen oli ensimmäisten rakennuksien joukossa, jotka kohtaa kun paikalle saapuu. 2014 lähtien rakennus on toiminut kahvilana, ennen sitä keisariajoista 2012 vuoteen vahtimestarin lukaalina. Eikös ole upeat ikkunat! Ja tuo värikin hivelee verkkokalvoja..


Myös museona toimiva kalastusmaja omisti näyttävät puitteet! Sisälle emme menneet, mutta siellä voi kierrellä oppaiden, roolioppaiden kanssa tai omineen. Nuo roolioppaat vaikuttavat mielenkiintoisilta.


Kalastusmajan ympäristö on luonnonsuojelualue ja siellä kulki useita kävelysiltoja, sekä polkuja. Ympäristöön voisi lähteä kävelylle, jos olisi paremmat kengät kuin flip flopit. 
Museon terassilla oli aivan ihastuttavia penkkiryhmiä, näin hienoilla tuoleilla! Ai että. Mukavaa huomata että löytyy myös terasseilta muunkinlaisia kalusteita, kuin mitä Jyskin, Askon ja Sotkan lehtiset ovat pullollaan. 
Juuri sellaiset mitkä ovat meidän parvekkeella.

Monia yksityiskohtaisia juttuja löytyi. Nättiä.

En ole sellainen joka lähtisi jollekin järjestetylle tai suunnitellut turistisoinnille. Meillähän oli KK:n kanssa ihan tarkoitus tällä retkellämme, tuli vain ohimennen ihailtua rakennuksia ja maisemia.

Missäs ihmiset ovat reissailleet kesän aikana? :)

1 kommentti :

  1. Hyvät kuvat sait retkeltämme :) ja olis siellä muutenkin tosi kaunista, voisi ihan uudestaakin mennä käymään

    VastaaPoista