14. syyskuuta 2014

DIY amppeli

Kun noita kasveja on nyt siunaantunut tänä kesänä hieman enemmän syksyä kohden jouduin jo ajattelemaan amppeleita ikkunaan, koska viime talvena ollut kukkateline saa jäädä talvehtimaan parvekkeelle ja jättäen makkariin hieman tilaa.

Minulla oli muutamat peruja olevat simpukoista kyhätyt amppelit jemmassa, mutta kahdellahan vain pääsi alkuun. Kattoon ei koukkuja porattu, vaan hirtettiin amppelit verhokiskojen jykevämpiin osiin, eli niihin mitkä on seinässä kiinni.

Yhteen tankoon ja vielä amppelille tilaa, kaupan ties mistä vinkuheinästä tehdy massiiviset amppelit eivät järin innostaneet joten päätin tarttua tuumasta toimeen.Ostin tiimarin kuolinpesästä jonkinlaista nyöriä (hamppunaruksi itse kutsuin) josta pääsin toteuttaa suunnitelmani. Netistä löytyi hienoja kuvia inspiraatioksi ja vähän mallia taisin ottaa jo ikkunoissa roikkuneista amppeleistani.
Viime talvena Kuppaikissalta saadut helmetkin pääsivät vihdoin käyttöön!

Fiilis tästä lopputuloksesta on mahtava vaikka muutama virhe löytyykin. Myös pitää olla iso ruukku mikä amppeliin voi laittaa, joten taitaa tämä kuvissa näkyvä posliinikukka siihen ainakin hetkeksi jäädä, vaikka ajatus olikin tehdä amppeli rönsyliljalle.

7 kommenttia :

 1. Upean amppelin sie teitkin.

  VastaaPoista
 2. - Uuh, tykkään bannerista! :D

  VastaaPoista
 3. On muutens hiano! Meilläki oli kotona niitä simpukkaisia aikanaan, ei hajuakaan missä menevät nykysten... todennäkösten kaatiksella. =)
  Noihan on kivoja lahjaideoitakin, itsetehty amppeli kera kukan. Kun sais kukkia pysymään hengissä edes... ne pari jotka meiltä löytyy on miehen elättämiä, mun harteille jos jäis kuolisivat joutuun. Ja miksihän mä en oo noita amppeleita tajunnu... ei pääsis kissatkaa natustamaan, meillähän ne muutama sijaitsee korkealla ja ilman reittiä kissoille. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nappaa tästä idea! :) Näähän on juuri hyviä talouksiin missä on viherkasveista tykkääviä tapauksia, sitten vielä miettiin sellaisia kasveja jotka siellä amppeleissa viihtyy :)

   Poista
 4. :DDD tuo piilotettu "a" ei hattu sun kanssa..
  mut siis ihan tosi hieno tuli!

  VastaaPoista