22. lokakuuta 2014

Heijastava hiuspanta.


Perjantaina meitä helli kylmyyden keskellä aurinko, kun kävimme Kookoon kanssa töitämme kuvailemassa. En tiedä oliko nyt ihan mahtavin keli kuvata käsityötä, jossa olisi tarkoitus heijastamisen ominaisuus bongata.

Lanka oli varmaan vuoden verran laatikossa muhinutta Lumio, jonka täti minulle viime talvena laittoi. Harmikseni en omista 10mm puikkoja, enkä ihan heti ajatellut sellaisia hankkia kun mikää himoitsevani tai toteutusta odottava työni sellaisia vaadi. Enkä kyllä itse henkilökohtasesti näin paksua lankaa olisi ostanut. Väri kuitenkin oli herkullinen.

Luomiohan on koostumukseltaan 91% akryylia (hyi!) ja 9% heijastavaa lankaa. Ei siis todellakaan sellaista lankaa jota itse ostaisin, sormissa tuntui ikävältä tätä työstäessä.

Nyt on kauheasti erilaisissa käsitöihin painottuvissa ryhmissä naamakirjan puolella suunnilleen neulottu kilpaa erilaisista heijastavista langoista. On pipoa, lapasta ja ties vaikka mitä!
Tämä Lumio ei ole heijastuksen puolesta parhain mahdollinen lanka, Ehkä jos sitä haluaa langaltaan suosittelisin Read heartin Reflectiveä tai Novitan Heijastusta.

Yksi ryhmäläinenkin taisi tuskailla näiden heijastavien kanssa sitä, ettei valikoimassa ole luonnonkuituisia vaihtoehtoja.

Tässä huomaa ettei Lumion heijastavuus ole järin kummoinen!

Lankana Scachenmayrin Lumio
Koukku 9mm ja puikot 7mm
Lankaa kului 78g

Jiille kiitos kuvaamisesta


9 kommenttia :

 1. Ihan kivasti tuossakin sitä heijastusta näkyy :) Pimeämmässä olis varmaa paremmin. Mutta minkäs kelille mahti. Hieno panta on ;) siun väri kyll~

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan, mutta en nyt tiedä onko tollaisella muutamalla hipulla mikään kauhea merkitys näkyvyyden kannalta :)

   Poista
 2. Kivan näköinen ja mukavan muhkea rusettipanta. :)

  VastaaPoista
 3. Värin puolesta ihanan pirteä :) ittellä kans kaks kerää tota liilana odottamassa et neulois jotain, mut en kyl ollu tullu ajatelleeks kui vähän toi loppujen lopuks toimii heijastuksena. Siis vaikka eihän se heijastimen virkaa tee mutta kuuluhan senki vähä paremmi näkyä silti o.o mitenköhä paljon näkyy pimeessä? Tarvii kokeilla tehä pipo ja sit kuvailla :D onks tollanen panta muuten miten simppeli tehä? Oon sukkaihmisiä ennemmä niin siks kiinnostaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin tää miun langallinen valioyksilö ei varmaan sen enempää heijasta, kun tuossa näkyy nuo pienet nompparellien kokoiset heijastavat kohdat
   Tää oli ihan simppeli tehdä, hiirenhäntää virkkaa sen verran kun päänympärys on jonka jälkeen rupeaa virkkaan korkeutta sen verran kuin tahtoo :) Etujuttu on puolestaan neulottu ja kurottu otsan puolelle kiinni. :) Itsekin olen sukkaihmisiä ;)

   Poista
  2. Täytyypä kokeilla itekki jotain päähinettä :)
   Ja toi kuulosti kivan simppelil ohje, ite ku en osaa virkata yhtää enää ni toi vaikuttaa sellasel työl mist vois olla hyvä opetella :)

   Poista