28. lokakuuta 2014

Nyrkkipyykki.Monissa naamakirjan ryhmissä ollaan vinguttu ja manguttu sitä, kun langat (erityisesti eräs merkki) nukkaantuvat ja kuluvat helposti. Kuluttajilta löytyy ties minkälaista käyttömäärää, lattiaa ja asentoa nukkumisessa. Kantapää tai päkiä, joku paikka aina puhki, ei parsia viitti.
On kuitenkin meitä jotka eivät ole saaneet yhtäkään sukkaa vielä puhki. Ehkemme käytä sukkia tarpeeksi, kävelle aivan väärin ja nukkuessa villasukat tuntuvat tukahduttavilta.

Jossain ulkolaisessa ryhmässä näin jonkun rouvan villasukkien kuivavan pienessä roikkuvassa kuivaustelineessä. Siitä se lamppu syttyi.

Miksi sitä nunnuttaa puolta tuntia pyykkikoneessa vajaata koneellista, kun voi täyttää saavin vedellä sekä pesuaineella ja ruveta nunnuttaan? Jos vaikka säästyisi vähemmiltä huopumisilta ;)

Mitään sen suurenpaa ajattelutyötä tätä homma ei tarvitse, mutta siivous.infosta löytyy vähän alkuun neuvoa. Itseltä lapasista lähti ainakin varaston haju pois mikä itsellä oli tässä hommassa pointti, eihän nuo nyt mitenkään likaiset olleet

Onko täällä kukaan muu kokeillut villaisten nyrkkipyykkiä? 

18 kommenttia :

 1. Sellaiset kyllä pesen käsin, jotka vaatii käsinpesun. Valitettavan usein sukat ja lapaset kuitenkin pyörii koneessa muun pyykin mukana :(

  Voihan kuplat! <3 Pitäis omiinkin käsiin jaksaa kuplat vääntää, mutta ei vaan saa aikaseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsellä taitaa olla vähän käsinpesua vaativia vaatekappaleita, niin itse en ole sellaiseen vielä "joutunut".

   Kuplat ovat olleet viileillä keleillä kovassa käytössä, lomailleet sitten kesän kuumuudet ja paukkupakkaset :) Kiitos vielä!! ♥

   Poista
 2. Ihan erikoisen herkät neuleet pesen varovasti käsin, muuten nakkaan koneeseen ja säädän koneen käsinpesu ohjelmalle.
  Villaa ei kannata usein pestä, tuulettaa vaan hyvin ja pakkasella pihamaalle lumihankeen niin jopa kirkastuu ja puhdistuu, siis puhdas villa ei nää sekotelangat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää muistaa kun jotain täysivillaista löytyy joskus.

   Poista
 3. Jep, annan nyrkkipyykkiä kaikille villavaatteille lukuunottamatta nuorimmaisen lapasia, ne pyörii kuudessakympissä lähes päivittäin , ainakin tähän aikaan vuodesta. Lanoliinikylpyä tarjoilen kerran kuussa, tarpeen mukaan. Blogissasi uusi ulkoasu ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Blogin ulkoasu on ollut jo jonkin aikaa, mutta sivu- ja alapalkin hienosäätöjä tehnyt vasta :)

   Poista
 4. Sun postauksia on kyllä hauska lukea :)
  Minä olen siirtynyt pesemään käytetyimmät villavaatteeni koneen käsinpesuohjelmalla ja hyvänä ovat säilyneet, jopa sen erään tietyn merkin langoista neulotut ;) Kun jaksaa kuivata tasossa, niin pysyvät kuosissaankin. Muutamat herkimmät vaatekappaleet sitten pesen ihan käsin.

  Aivan ihania lapasia tuossa kuvassa muuten!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva kuulla! :)

   Meilläkin on taloyhtiön pyykkikoneessa käsinpesulle ohjelma, se on sellainen tosi iso kone mikä vetää paljon pyykkiä niin pienet määrät tuntumat hurjalta tuhlaukselta pestä siinä :<

   Lapaset kiittävät! :)

   Poista
 5. Mä en edes pese villavaatteita kovin usein, jos ne ei selkeesti ole likaisia. Pahan hajun yms. saa pois kunnon tuuletuksella. Eipähän ainakaan villan lämmityskyky kärsi liiasta pesusta :)

  VastaaPoista
 6. Mie ite pesen koneessa :) yleensä siin 40'c, pääosin villasukkia, mutta niitä ehkä 1viikon käytön jälkeen vasta xDD

  VastaaPoista
 7. Kuka muka mankuu? :D Emmää vaa. No tosiaan käytän yötäpäivää ja sit haistelen juuh haistelen onko jo kaks viikkoa pidetyt sukat tarvis pestä jos ei oo ne käy ulkona tuulettumassa. Tän vaatteiden tuulettamisen moni on unohtanut. Niinku mun yks mohairpaita, mamma ihmettelee eihän tätä voi pestä koneessa. Minä sanon että en ole vielä koskaan pessyt sitä...Mitäsh? Et ole pessyt, niin tämä on uusi. Ei ole uusi se on ollut minulla jo 10vuotta. Käytät harvoin? Niin no yhden illan kerrallaan ja käytön jälkeen tuuletan. Eli tuulettaminen pidentää pesuväliä ihmiset! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan ku miettii, mulla on yks villapaita, jota en oo ikuna pessy. Käytön jälkeen tuules on riittänyt :)

   Poista
  2. No niin! Hyvä sinä. :)

   Poista
 8. Mä oon ihan liian laista pesemään mitään käsin :D Jotkut kaikkein rakkaimmat ja hienoimmat villaset tulee pestyä käsin jos tarvis. :) Mummon ohjeen mukaan on tullut pakastettua villasukkia joskus :) Ja tuulettaminen on tietenkin mukavan helppoa :)

  VastaaPoista
 9. Villapuseroita ym isompaa pesen harvemmin, tuuletus riittää. Villasukkia tuleekin pestyä useammin. Yleensä pesen käsin, koska villapyykkiä tulee kuitenkin niin vähän.
  En ole saanut yhtään sukkaparia rikki vaikka kantaastuja olenkin) ja muutenkin ovat siistinä pysyneet kun pesun jälkeen nyppäsen muutamat nypyt pois

  VastaaPoista
 10. Ylleesä on laiska akkeli ja tyrkää villaset konneesseen ja jännittää miten käy :D Sillon ko ei kehtuuta niin pesen käsin. Ne yhet villasukat kyllä hulujuttaa aikas äkkiä lavuaarissa vaikka samalla ko pessee käet muutenki, se on vaan se kehtuutus niin iso välillä

  VastaaPoista
 11. mä harrastan villaisten käsinpesua, ei sitä villaista pyykkiä koskaan tuu niin paljoo, että raatsisin pyykkikoneeseen ees laittaa :P

  VastaaPoista
 12. Täytyy vielä sanoa, että noi on niin herkulliset noi viher-valkolapaset!

  VastaaPoista