19. lokakuuta 2014

Valepalmikot villasukissa.


Lankana Novitan Polkkaa
Puikot 4mm
Lankaa kului 104g
Punomon sivuilta mallikuvioon apu.

Useampi viikko sitten tahdoin kokeilla valepalmikkoa pitkästä aikaa. Näitä tehdessä oli ihan muu ajatus mielessä, mutta kovasti kyllä toimii näinkin - ainakin omasta mielestä.

Oon ainakin Kuppikissalle sitä puhunut, että mielestäni tällainen kirjava lanka ei sovi sukkiin joissa on kuvio. Unohdin tuolloin hälle tarkentaa tarkoittaneeni pitsisukkia erityisesti. Näiden sukkien varressa valepalmikon alta ei paljoa paljastu langan suolakurkkuisuus.

Joku sanoi tätä kuviota jollai muulla nimellä silloisessa Neulepiirissä, en vain kuollakseni muista minkä synonyymin valepalmikot sai. :)19 kommenttia :

 1. Hyvältähän nuo näyttää ! Pitsipalmikkoa ? Sellaisella nimityksellä ainakin itselläni samaa työn alla , sukkiin loin 50 s 7 veljeksellä ja on kyllä tosi piukat joten menee pukinkonttiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie laitoin 55 silmukkaa ja Kuppikissan kinttuun ihan varren puolesta sopivat, kärki sitten liian pitkä :)
   Minusta se oli vähän joku erikoisempi, joten en tuohon pitsipalmikkoon usko vaikka sillä nimellä sitten joku toinen tätä sanoi :D: )

   Poista
 2. Samaa mieltä ettei kuvio tule edukseen kirjavassa langassa... tein kans joku aika sitten punaisen kirjavasta valepalmikot mutta kun en halunnut pelkkää sileää =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä langassa itselle sattui hyvin että noi reikäset olivat keskellä väriä niin näkyivät :)

   Poista
 3. Hyvältä näyttää nämäkin sukat.

  VastaaPoista
 4. Suolakurkkuisuus.. :D kuvaa hyvin! :D Ja oon samaa mieltä, kirjavaan lankaan ei superpalmikot oikein sovi, kun ne häviää tonne väreihin.. :) mut nää on nätit!

  VastaaPoista
 5. Rakkaalla lapsella monta nimeä.. :) Olen tehnyt pitsipalmikon ohjeen Hääräämöön. Kuvio näyttää mielestäni samalta, mutta tuo palmikkoefekti saadaan aikaan yhdellä kerroksella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, itse heitin sukat mielestä ja Punomon sivuilta otin palmikkoon avun.

   Poista
 6. Ullaneuleessa tuota kuviota ainakin kutsutaan Rinsessaksi :) http://www.ullaneule.net/0306/ohjeet_rinsessa.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rinsessaksi sitä taidettiin sanoa tosiaan joku! :)

   Poista
 7. Suolakurkkuisuus-termi sai naurahtamaan näin aamulla :D hyvin kuvaava ainakin :) mutta nätit on sukat, jälleen :)

  VastaaPoista
 8. Rinsessa tuo minulle on Sirkku Siiskosen suunnittelman setin mukaan (pipo ja kämmekkäät), löytyy Ullasta. Mutta joo! siis kuulun myös siihen ryhmään joka vastustaa raita/kirjavien lankojen käyttöä palmikoissa/pintaneuleissa. Nyt täytyy hieman perua sanoa: tähän tuo kyllä sopii ... suolakurkku *tyrsk ja tirsk*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie oon tätä pitänyt aina valepalmikkona, mutta on mielenkiintoista kuulla mitä nimiä tämäkin yksinkertaisuus kantaa :)

   Poista
 9. Suolakurkku lankaa ;) ja hienot ne on

  VastaaPoista
 10. Varsin kivat sukat :).. Piti tulla vastavierailulle, kiva kun piipahdit. Sinulla on täällä vaikka mtiä kivaa. Taidan poiketa uudemman kerran.. ;)

  VastaaPoista