3. marraskuuta 2014

OBH Nordican nypynpoistaja

Joku kuukausi takoperin bongasin jostakin blogista nypynpoistajan (nukkaleikkurista itse puhun, tuttavallisemmin hurrutin). Kirjoittaja oli hurauttanut jonkun vaatekappaleen ja kehunut lopullista tulosta. Silloin päätin että tuon pienen värisevän ja käteen sopivan laitteen haluan. 

Ostin oman mustan värinävehkeen Gigantissa. Olin aiemmin nähnyt erilaisia vaihtoehtoja kuningaskuluttajan testissä ja tahdoin kokeilla OBH:n omaa ennen Prymin. Maksoi paria senttiä vaille 13 euroa


Minulla on hurja määrä lapasia ja villasukkia, joihin on mystisesti ilmestynyt nöyhtää, nukkaa ja kaikenlaisia nätin pinnan piilottavia muutoksia.

Ylhäällä olevat Ailin lapaset olen tehnyt 2013 talvella, kun matkustin työssäoppimiseen kuusi viikkoa 2 tuntia päivässä bussilla.
Vasenta lapasta on hurruteltu vähäsen jo  ja oikealla olevaa ei ollenkaan. Pienen muutoksen jo vähäisellä käytöllä huomaa, kun työstettävää ei ole paljoa. Kovasti en Aileja uskaltanut työstää, kun pelotti kokoajan että leikkuri nyppäsee puolet lapasesta mukanansa ja leikkaa reiän mennessä!Jotkut villasukat olivat olleet käytössä enemmän kuin toiset. Niillä on kävelty sisällä ja ulkona, liassa ja kiillossa. Pahimmat nukkanypyt nypin sormineen pois.


Ei tarvinut paljoa hurrutella, kun selvän eron huomasi. Kun moinen muutos oli taattu ei pystynyt hommaa lopettamaan, vaan piti useampi pari sukkia ja lapasia tutustuttaa nukkaleikkuriin. Miten monet tuolla kaapissa odottaisi vielä käsittelyä!
Ja sukat tuntuvat melkein kuin uusilta. Sekä näyttävät!

Jos miettii näitä yksiä nilkkasukkia, jotka olivat suhteellisen karussa kunnossa - nukkaleikkurin säiliötä joutui tyhjentämään todella useaan otteeseen! Jaoin sukan n. kuuteen osaan, joissa jokaisen kohdan jälkeen jouduin tyhjentämään.

Suosittelen!

17 kommenttia :

 1. Pitääkin laittaa lahjatoive listalle tämmöinen! Minua ärsyttää suunnattomasti nukka neuleissa. En ollut ennen kuullutkaan näin tämmöisen laitoksen olemassa olosta!

  VastaaPoista
 2. Oho! Nehä näyttää oikeesti ku uusilta!

  VastaaPoista
 3. Mulla on ollut tuollainen ja haaveilen uudesta! :) Todellakin toimii ja mun mielestä on tosi tarpeellinen vekotin, jos tykkää siisteistä neuleista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oiva peli, miten sitä onkin osannut olla ilman moista :)

   Poista
 4. Ompa siinä koneessa kunnon teho. Olen aina luullut että noin on melkein leluja, mutta testisi puhuu toista. "Joulupukkiiiii.. nyt tiiän mitä tuot"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä! Ihmettelin itsekkin että noin hyvin toimii, en ihan odottanut noin loistavaa tulosta! Kirjoita toiveesi ihmeessä pukille!

   Poista
 5. Hyvä vinkki! Sellainen täytyy hankkia!

  VastaaPoista
 6. Vastaavanlainen löytyy! Ai että se onkin kätevä neulepaitojen siistimisessä. :)

  VastaaPoista
 7. Töissä käytämme nyppyjenpoistoon samanlaista kapistusta, vähän isompaa vaan ja toimii. Siihen jää vähän koukkuun kun näkee eron ennen ja jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lueskelinkin Kuningaskuluttajan testissä olleista isommista kapistuksista :)

   Poista
 8. Mikäli poistaja on mallia joka nyhtää nukan irti, nukkaongelma ei välttämättä ole ratkaistu kovin pitkäksi aikaa. Jos sen sijaan käytät nypyn poistoon partakoneenterää tai saksia, tai joyain muuta laitetta joka LEIKKAA nukan, vaikutus on paljon pysyvämpi. Tasainen leikkauspinta ei ala kovin helposti pilliintyä uudelleen. Aikaahan tähän operaatioon menee kauemmin kuin tuollaisella koneella surrutteluun...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. niin tästähän ei käynyt selväksi, että kyseessä on nukkaLEIKKURI joka LEIKKAA ;)

   Poista
  2. Ok. Hienoa jos markkinoille on tullut myös nukkaa leikkaava malli, aiemmat vastaavat laitteet ovat toimineet nyhtämisperiaatteella.

   Poista