26. joulukuuta 2014

Jämälankavillasukkakalenterin tuotos.

Missä neuloimme kerran-blogin Neulisti ja Vyyhti järjestivät tänäkin vuonna edellisen vuoden tapaan jämälankavillasukkakalenterin ihmisille. Blogista löytyi joka päivä kello 04 aihe, mistä päivän raita tulee ja miten monta kierrosta. 2013 vuodesta nostettiin panoksia ja mukaan otettiin kirjoneuleet.


Marraskuun lopulla itseä jänskätti, koska sukathan tässä kalenterissa aloitetaan kärjestä - tekniikka jota en ole koskaan ennen kokeillut. Onneksi MNK:n blogissa on hyvät ohjelinkit aloitukseen!
Suhrauksien jälkeen sain sukat aluille ja kikkailu alkoi, olihan ohje tehty toosi ohkaiselle sukkalangalle ja koon 38 jalalle. Jippii 43 koon omaavana :)Omaksi suosikiksi nousi sukissa tämä 21päivän lempi piirroshahmon raita. Hieman huijasin, ehkä.Lankoja valitessani ja miettiessäni huomasin miten rajoittunut oma varasto kuitenkin ohkaisien jämien suhteen on. Kunnon mustaa ei ole, violetti/lila uupuu, valkoinen on aika kortilla ja punainenkin vähissä. Tämähän tarkoittaa, että pitää neuloa ohkaisia töitä välillä!


Myös sinisellä ja keltaisella tehty 15päivän raita lempi supersankarista nousi toisen sukan lemppariksi. Ulkopuoliset ei sitä ehkä tajua, mutta raitani on Kyklooppi X-menistä.


Lankana mm. Novitan Nalle, Teeteen Helmi, Novitan TicoTico, Lankavan Inka jne.
Puikot 3mm, kantapää 2,5mm
Lankaa kului 136g (korjaan kunhan lunttilappu löytyy)

Fiilis? Jaa.
Sukkia oli kiva neuloa, mutta mitoitus vähän lirahti. Blogin ohjeitten mukaan mitoittelin ja mittailin senttejä, vertailin sukkakokotaulukkoon ja funssasin niitä yhteen mitatun jalan senttimäärän kanssa.
Kaikesta tästä huolimatta jalkaosasta tuli hieman liian pitkä, tästä syystä myös kantapää vähän meni päin honkia. 

Mitä toisin seuraavana vuonna, jos kalenteri on?
Mittaan tarkemmin ja hankin enemmän valikoimaa jämälankoihin. 

Aattona sitten monta tuntia tein viimeistä 24 kerroksen raitaa, pohjelisäyksiä laskin, tein resorit, taistelin kantapään kanssa sekä päättelin langat lopullisesti. Onneksi ei ole lapsia joiden kanssa viettää joulua ja aikaa, nimeltään sitä ei kauheasti tuona aattoiltana ollut kaiken tuon jälkeen..


5 kommenttia :

 1. Ihana ihana Totoro! Ja muutenkin! :)

  VastaaPoista
 2. Upeat kalenterisukat. Tuo erilaisuus tekee niisytä mahtavat ja mielenkiintoiset.

  VastaaPoista
 3. Hienot noistakin tuli. Sehän tässä on juuri kivaa, kun kaikilla on periaatteessa sama ohje, mutta lopputulos on jokaisella ihan omanlainen. Omat sukkani tein pääsääntöisesti 7 veikoilla ja puikotkin olivat neloset, joten varret tuli aika pitkät ja silmukoitten kanssa piti vähän säästellä. Kivaa oli ja varmasti lähden uudelleen mukaan ensi vuonna. Taidan silloin ottaa käyttöön ohuemmat lankajämät:)

  VastaaPoista
 4. Tosi hienot sukat, ihanan hyväntuuliset :)

  VastaaPoista