2. joulukuuta 2014

Martat junasukkia neuloivat.

Edellisessä postauksessa kerroin kuinka vetelin itse viimeisiä junasukkien kanssa alueelliseemme sairaalaan, oikeastaan tuonkin jälkeen on tullut tehtyä vielä yhdet sukat itse.

Haastoin tosiaan keväällä Virolahden marttayhdistyksen, josta muutama ottikin haasteen vastaan kunnolla! Yhdistykseltä (johon itsekin kuulun, hihi) tuli kasaan suunnilleen 151 junasukkaa ja vähän sinnepäin sukkaa. VAUTSI!


Oikeastaan tämä oli meidän suvun naisten juttu yhdistyksessä, 151 sukasta 56 paria neuloi äitini, kummini 75 paria ja itse suunnilleen 10 (en ole enään niin perillä luvustani). Olisikohan meidän lisäksi vielä 3 muuta naista neulonut 10 paria yhteensä.
Kummini oli myös sujauttanut jokaiseen neulomaansa sukkapariin mukaan pienellä paperikääröllä junasukkien tarinan!Lajittelin sukkia värin mukaan kuvausta varten, koska itsestä oli kiva katsoa miten paljon mitäkin väriä tai sävyä sukista löytyi. Kyllä väreistä löytyy varmasti monen mieleen sukkia, pistin merkille että ainakaan meidän sukissa ei ollut mustia yhtään kappaletta.

Lajitellessa myös huomasin miten suuri merkitys on puikkojen koolla sekä langalla. Löytyi niin pienin pienille varpaille lämmikettä, kuten vähän isommille kääröille ♥10 kommenttia :

 1. Oi ihania, mahtavaa työtä! Itsekin olen junasukkia neulonut lahjoitettavaksi ja huomasin, etten ollut jättänyt yhtään paria omaan jemmaan. Viime viikolla sain sitten omalle pikkuiselle sukat sairaalasta lahjaksi ja kylläpä lämmitti sydäntä, niin ja pieniä jalkoja tietysti ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti lämmittää monella tapaa, kun saa tuollaisen pienen yllätyksen pikkuiselle :)

   Poista
 2. Upea määrä junasukkia, on tei suvussa ahkeria naisia.

  VastaaPoista
 3. Ihan huikee määrä sukkia! Nää on ehkä parhaat vauvan jalassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! En odottanut että äiti ja kummi ihan noin innostuvat :)

   Poista
 4. Ihania! Aivan mahtava värien loisto! :)

  VastaaPoista
 5. Ihana läjä sukkia <3 Ja noi junasukat on kyllä parhaan vauvan jalkaan, omalleni tein kesällä ja muutamat kavereiden muksuille myös. Kaikki on kehuneet niitä. Ja ootte kyllä ollu ahkeria. Onnellisia pikku kääröjä, kun saavat noin ihania sukkia jalkaansa :)

  VastaaPoista
 6. Wau, upea määrä junasukkia! Hyvä te!

  VastaaPoista
 7. Hyvältä näyttää ja hieno ele! :)

  VastaaPoista