7. helmikuuta 2015

Kun työt kertyy.


Moni käsitöitä tekevä varmaan pohtii joskus, että miksi joku työ ei valmistu omineen tai päättelyt voisi hoitua ihan itsekseen. Itse kuulun näihin, aina joskus ja joissakin asioissa. Tykkään itseasiassa töiden päättelystä, mutta joskus voisit jotkut työt tekeytyä omineen loppuun.

Itsellä on ollut jälleen hyvä sijaisuusputki päällä jonka vuoksi tuntuu, ettei mikään työ valmistu vaikka ennen ja jälkeen töiden tikuttelisi useammankin tovin. Vapailla sitten voikin syntyä vähän pidempää tulosta. Onko näin?

Itsellä on vieläkin työn alla se Haruni mitä olen useamman kuukauden jo vaihdellen neulonut. Sekin nyt seisoo syystä ja toisesta tuossa sohvalla odottamassa mm. valoisia päiviä, sekä kunnollista määrää aikaa - tahdon neuloa kunnon määrän huivia sitten kun siihen ryhdyn, nyt kun mennään jo ylimääräisissä A-kaavion kierroksien toistoissa.

Sitten aloitetaan ohelle jokin työt, ettei ihan tylsisty.. kunnes se välityö alkaa tökkiä ja puikoille ilmestyy välityön välityö, joka valmistuu ja välityöllä tulee uusi välityö.

Seisooko teillä työt yleensä kauankin nurkissa? Olen nähnyt näitä kuvia päivityksien kera, missä jotkut villapuserot ovat marinoituneet parikymmentäkin vuotta jossain muovipussin pohjalla muutosta toiseen.
Mitäs jos työ tympii, mutta sormet syyhyää neulomista?

Ainiin, kun tuo Roosa nauhan sukkalanka on niiin pientä ettei sukat tunnu valmistuvan ikinä!

Talvista lauantaita kaikille teille, pian toivottavasti taas teille jotakin näytettävää ♥

pusmoi.

4 kommenttia :

 1. Miulla taitaa olla melkein aina edes yksi työ kesken taustalla, mutta pääsääntöisesti olen neulonut aina työn kerrallaan. Nyt ihan tässä tämän talven aikana on päässyt repsahtamaan :D. Tällä hetkellä keskeneräisinä on itseasiassa parikin vuosi sitten aloitettua neuletakkia/-paitaa, yhdet raitahirvityssukat, loopit ja lapaset. Ettei vaan jostai löytys vielä joku... Neuletakkeihin sun muihin ei ole huvittanut enää aikoihin koskea, vaikka siitä toisesta nyt ei ois enää älyttömän liikaa tekemättä. Loopit on sellain kotona tehtävä, pari senttiä kerrallaan, lapasista tuli sen välityö jonka saa mukaan, ja raitahirvitykset alotettiin ennen looppeja mutta sit alko jotenkii tökkimään. Jos yhtään enemmän ois kesken, alkas ahistaa ettei mistään tuu ikinä valmista :D

  VastaaPoista
 2. Joku keskeneräinen työ saattaa odottaa pitkäänkin valmistumista, mutta sitä tapahtuu aika harvoin. Tykkään tehdä ainakin puserot ja takit muutamassa viikossa valmiiksi, olen niin utelias näkemään lopputuloksen.

  VastaaPoista
 3. Mulla on nyt ollu tuo pisimpää (koskaan) roikkunut eli se huppari. Aloitin sen viime toukokuussa, mutta sitten painoi päälle KYH ja sitten KYHistä jääneet piti saada valmiiksi ja sitten alkoi vauvauutisia tippua ja sitten tuli hyväntekeväisyyssukkia ja joululahjoja jne... Nyt huppari on viimeistelyä vaille valmis ja uuden työn aloitin vasta neulottuani hupparin helman resoria vaille valmiiks :D Oli jo sitten pakko aloitella vauvan nuttua, kun huppari alkoi tökkiä. Nyt yritän päätellä pari lankaa ennenkuin jatkan neulomista... Sitten vähän lisää lankojen päättelyä ja taas neulomista :D Ainakin toistaiseksi tää onnistuu ;) Oon itestäni aika ylpeä, kun työ on melkein vuosi ja lopulta se valmistui nopeasti, kun jatkoi siitä mihin se jäi :) Pelkäsin ettei se ikinä valmistu ja menee purkuun tai siitä tulee se kammottava 20 vuoden neule :D

  Keskeneräisten töiden määrä on muuten verrannollinen moneen asiaan... Tarviiko olla luentoneule, onko kinkkinen neule menossa, onko iso (kuten tää huppari), kiilaako jokin kiireellisempi työ jonkin toisen eteen onko KYH tai onko KYHistä jäänyt yli töitä jne. :D Oon kuitenkin onnistuneesti onnistunnut pitämään KYHin ulkopuolella keskeneräisten töiden määrän kahdessa :) Se iso/ohjetta seurattava jne. ja sitten se helppo/pienempi työ, jonka voi ottaa mihin vain mukaan :)

  Teen myös melkein aina muille ihmisille, joten siksi ei ihan hirveästi jää roikkumaan. Varsinkin, kun saajat on yleensä vielä vauvoja/lapsia, joten ne aika äkkiä kasvaa sukista ja muista ohi :D Enkä osaa tehdä varastoon.

  VastaaPoista
 4. Juuri tässä tänään mietin, että mulla on neljä työtä tällä hetkellä kesken :D. Mutta kun ostaa jotain kivaa uutta lankaa seuraavaan työhön, sormet alkaa syyhytä ja on pakko heti aloittaa uusi työ sillä ihanalla uudella langalla :D. Mutta nyt päätin etten aloita uutta ennenkuin nämä nykyiset ovat valmiita ;).

  Sellainen motivaattori on kuitenkin, että haluan saada työt valmiiksi, jotta ne voi valmiina sitten kuvata ja laittaa blogiin :)

  VastaaPoista