9. kesäkuuta 2015

Kesä on saapunut kaupunkiin.

Päätin jossain välissä tässä keväällä, etten tänä vuonna kasvata parvekkeella mitään hyötykasvia - ei niistä tullut viime vuonnakaan paljoa mitään satoa vaikka miten paljon juopottelivatkin vettä. Vaikka lopulla talvea kylvinkin paprikaa, niin annoin niiden kuivua ja päätin että pidetään tämä kesä taukoa.
Ja parvekkeella oli tunkkainen hajukin viime kesänä, mikä lähti tomaatista. Tai sen varret.

Silloin kun asuin kotikunnassani oli tapana pistää mökillä multaan perunoitakin kasvamaan, tätäkään en ole enään muutamaan vuoteen tehnyt. Kosotäti Pagisen mitä pagisen blogista lupas antaa miulle jonkun verran narsissiin sipuloitatms. jotka meinasin linkasta johonkin koloon mökillä, vähän väriä sinnekin harmauteen.

Ainoa mitä halusin parvekkeella tänä kesänä oli roikkuva kesäkukkanen. Kukkia katellessa torilla melkein ääneen höpöttelin jokaisen kohdalla "mummoille suunnattu..mummoille suunnattu.. mammalla on tollainen.." - kunnes näin sen. Nimeltään verenpisara! Jotain muutakin ohessa kylkiäisenä, mutta eipä myyjällä ollut kuin tollaisia sekoituksia. "SE KÄY!"
Voisin tästä melkein ottaa tavan, hankin kesän korvilla parvekkeelleni verenpisaran. 

Parvekkeen suojiin pääsi myös sisältä melkein kaikki viherkasvit. Niitä on varmaan 20 eri ruukkua, joten kaikille oman paikan löytäminen on tuottanut hieman tuskaa. Töihin olen vienyt pistokkaita, mutta ei se kään tunnu auttavan välillä vallitsevaan tilan puutokseen.


Viirivehka ei ole kauheasti kasvanut, mutta ainakin on elossa!


Kirjojuoru on puolestaan kasvanut silmissä, tuo väritys on varsin kaunis ja kirkkaampi uusimmissa lehdissä.Myös rionjuoru kasvaa silmissä.


6 kommenttia :

 1. Verenpisara on kyllä komee kasvi! Harmi, että itellä ei pysy elossa edes akvaarion kasvit, saati sitten jotkut jotka eivät ole vedessä 24/7! Kuivakukat on ainoot jotka jotenkuten pysyy kuosissa! :D Arvostan siis heitä, jotka pystyvät pitämään viherkasvit eloisina koko kauden ajan!

  VastaaPoista
 2. - Oi, kun on nättejä kukkia! Meillä ei ei oo muita ku nuo kaksi rahapuuta. Nekin sisällä ikkunalaudalla, että Poju ei pääse niihin. Aattelin kyllä, että joku pieni kivaamppelikukka ois kiva parvekkeelle roikkumaan. Saas nähdä mitä tulee vastaan :).

  VastaaPoista
 3. Tuo kylkiäinen on muute lumihiutale. Miulla on kans verenpisara tosin parvekelaatikossa kasvamassa. Ite oon ihastunu keijunmekkoo, jota jällee roikkuu amppelissa ja päätyy kesän päätteeks kasvivärjäyspataan. On muuten tuo verenpisara oikee mummokukkien eliittiä ainaki kun noita juttuja tuolla torilla kuuntelee kaikilla on joku mummomamma tai muu jolla on aina ollu verenpisara :)

  VastaaPoista
 4. Siulla on selvästi viherpeukalo sen lankapeukalon lisäksi.

  VastaaPoista
 5. Hirmu hauskan näkönen tuo kirjojuoru! Mie haluun kans tommosen, pitää varmaan lähtee kukkakaupoille :D Kiitos inspiraatiosta :)

  VastaaPoista
 6. Verenpisara on niin kaunis! Olen omallekin parvekkeelle haaveillut, mutta (vielä?) en ole malttanut. Oma lempparini on kuitenkin särkynytsydän, kaikesta mummoudestaan huolimatta! :D

  VastaaPoista